tilde
Dobrý den,
chystám se pořídit si zvětšovací přístroj a stále se nemohu rozhodnout mezi modely Durst M 601 a M 605.
O modelu M 605 vím, že lze otáčet hlavou pro projekci na podlahu nebo na zeď.
Pokud to umí i model M 601, pořídil bych si ho, protože je prostě levnější.
Možná ale má model M 605 oproti modelu M 601 ještě další výhody.
Na internetu jsem bohužel nenašel téměř žádné technické informace o těchto zařízeních.
Možná mi někdo z vás může poradit.
Díky předem!
Flo
cfb_de
Ahoj Flo,
model M601, na kterém jsem se kdysi učil, byl otočný. Přesto ti spíše doporučuji model M605. Na trhu je k němu k dispozici mnohem více příslušenství, řízení teploty není tak primitivní, barevná hlava je opravitelná, lze ji později přestavět na Splitgrade a konstrukčně je výrazně pevnější.
To byly důvody, proč jsem se rozhodl nekupovat znovu M601 z nostalgických důvodů.
S pozdravem,
Franz
huehnerhose
Ahoj,
mám na tebe hned jednu otázku, Franti, k tomu tématu „více dílů na trhu“... kde seženu 50mm kondenzor? Mám M605 jen s kondenzorem, ale bohužel jen 80mm... což v kombinaci s 50mm objektivem a při široce otevřené cloně rychle vede k poklesu jasu po stranách... proto teď používám spíš svůj 305...
Dřív se to prodávalo přes Tetenal... ale napsali mi, že to už neprodávají...
Moc děkuju a pozdravuju
Sebastian
cfb_de
Ahoj Sebastiane,
buď na trhu s použitým zbožím, nebo (možná) ještě přímo u firmy Durst. Kondenzátory však byly a jsou zřídka obchodovanými součástkami.
S pozdravem,
Franz
piu58
Mám model 601. Je otočný a umí Scheimpflugův efekt. Mám na něm namontovanou hlavici pro míchání barev. Nemyslím si, že bych s tímto zařízením měl nějaké problémy s životností nebo přehříváním. Oproti mému předchozímu Opemus4 je to obrovský pokrok.
tilde
Ahoj lidi,
díky za tipy.
Koupil jsem si model 601 s hlavou pro míchání barev a jsem naprosto spokojený.
Flo