Christoph Ahoj, zkusil už někdo vyvolat ortofilm jako diafilm? Zajímalo by mě, jaké budou výsledky, protože jako negativní film jsou ortofilmy bez speciálního vývojky extrémně kontrastní. Díky červené slepotě by to mohlo přinést docela zajímavé efekty. A ortofilmy mají přece jen průhledný podklad. Možná mi tu někdo může poradit. S pozdravem Chris
MirkoBoeddecker Myslím, že to Wehner nabízí. My také využíváme služby Wehneru a posíláme tam filmy jednou za 14 dní. Pokud to chceš dělat sám, stačilo by vlastně jen vyměnit prvotní vývojku. S pozdravem, Mirko
Christoph Díky! Stránky firmy Wehner jsem si prohlédl už před nějakou dobou. Teď jsem se dočetl, že FOTOIMPEX posílá snímky do Wehneru každých 14 dní. Kolik stojí vyvolání a zvětrání filmů formátu KB? A pro jaké filmy tento proces nabízí? Zní to zajímavě. S pozdravem Chris
cfb_de Ahoj Christoph, pokud bys zvažoval i vlastní zpracování: zkus se podívat na příslušných fórech (zmiňovali ho i tady :-) nebo v online časopisech po článku „Kehret um“ od Romana a Michaela. Jedná se o nejčastěji citovaný článek v oblasti reverzního vyvolávání za poslední dva a půl roku. Na rozdíl od mnoha žvástů výrobců a prodejců je tento článek skutečně užitečný a vychází z vědecky podložených zkušeností. Pod heslem „AGFA SCALA in Heimarbeit“ ho na Googlu najdeš docela rychle. S pozdravem, Franz
Christoph Ahoj Franti, děkuji. Ten článek už znám a filmy Agfa SCALA a Fomapan R si vyvolávám sám. Už jsem to zkusil i s Rollei R3 a rád bych tento film ještě vylepšil. Prostě by mě zajímalo, jaké to bude s ortochromním filmem. S pozdravem Christoph