Rocketman
Ahoj všichni.
Nedávno jsem si pořídil Gossen Profisix a k němu nástavec Gossen Profi-flash.
Profisix funguje skvěle.
Když však chci provést měření expozice blesku s nástavcem Profi-flash, nedosáhnu žádného výsledku.
Nasadím Profi-flash, stisknu červené měřicí tlačítko na Profisixu... cvak...zelená kontrolka svítí, ale měřicí ručička okamžitě vybočí doleva. Stisknutí startovacího tlačítka nic nezmění. Pokud pak odpálím jeden ze svých studiových blesků (buď přímo pomocí synchronizačního kabelu z měřicího přístroje, nebo ručně na blesku), stále se nic neděje. Ani otočení měřicí stupnice nic nezmění. Měřicí ručička zůstává doleva na doraz. Měření není možné.
Dělám něco špatně, nebo se jedná o závadu?
Jak jsem již řekl... Profisix měří velmi přesně při denním i umělém osvětlení.
S pozdravem
Sebastian
PS:
Možná se najde někdo z mého okolí (Porúří), kdo také vlastní Gossen Profisix.
Pak by se dalo zkusit, zda Profisix funguje.
Rocketman
Mmm...
...mám pocit, že to má špatný kontakt.
Pokud někdo vlastní takové zařízení... Rád bych věděl, jestli je normální, že se vnější kontaktní špičky jacků otáčejí a dají se s nimi hýbat. Po chvilce laborování se mi přece jen podařilo něco změřit. Po dalším pohnutí se pak vše vrátilo do původního stavu... tedy nefungovalo vůbec.
cfb_de
Ahoj Sebastiane,
k mému Profisixu mám mikroskopický nástavec. Ten se vůbec nehýbe.
Pravidelně si však všímám, že se měřicí čtecí hlavička „optimalizuje stín“, když se při měření dotknu prstem kontaktu, který je ve směru pohledu vlevo.
Pravděpodobně je tvůj bleskový adaptér prostě trochu zaneprázdněný. Jelikož je stejně rozbitý: oprav ho, pokud se nebojíš Lökobenu. Není v tom nic složitého.
S pozdravem,
Franz
Rocketman
Ze šroubováku se nebojím =)
Jen mi není úplně jasné, jak se ten kryt otevírá.
Pravděpodobně jsou pod kryty nějaké šroubky.
Jak se dotkneš kontaktu, když je ten nástavec zasunutý v přístroji???
Myslím, že raději využiju své 14denní právo na vrácení zboží.
Uvidíme, co na to řekne prodejce. Než to zjistím, nebudu na tom nic měnit.
Mezitím jsem už od někoho jiného slyšel, že u jeho Profi-Flash se na konektorech také nic nehýbe. Pro mě je věc jasná.
Tak zatím.
Sebastian
cfb_de
Ahoj Sebastiane,
> Jak se dotkneš kontaktu, když je nástavec zasunutý v přístroji???
Vůbec. Funguje to i bez nasazeného nástavce (a je to dáno vysokou impedancí vnitřního elektrického obvodu).
Pokud můžeš svůj kus ještě vrátit, udělej to. Možná bys mohl uvést jméno prodejce, aby se na to už nikdo další nenaletěl.
S pozdravem,
Franz
max
Ahoj,
aby to bylo reprezentativní,
i já mám u svého Profisixu a Profiflashu problémy s kontaktem.
Někdy to měří, jindy ne. Samotný Six funguje bezchybně. Stejně tak třeba se spotem.
S pozdravem
Martin