Gast
Cześć... Mam takie pytanie. Czy w FOTOIMPEX mogę kupić zestaw Fotoman 617 w pełnej konfiguracji, ale z obiektywem 72/5.6 Super Angulon XL? Standardowy zestaw jest chyba z Rodenstockiem, czy coś w tym rodzaju. :spudnikwaving:
cfb_de
Zadzwoń. Zapytaj. +49 (0)30 / 28599081. Od poniedziałku do piątku, czas lokalny w Berlinie.
To najprostszy sposób.
Pozdrawiam,
Franz (nie ma związku z firmą FOTOIMPEX)
Gast
No i ile kosztuje ten kompletny zestaw? Na e-mail nie dostaje się odpowiedzi, a przez telefon słychać tylko nagranie odsyłające do e-maila, a nawet w wyszukiwarce Google nic nie można znaleźć...
MirkoBoeddecker
Hm, nie wiem jednak, gdzie dokładnie Pan dzwonił.
Nasza automatyczna sekretarka nie podaje adresu e-mail, a jedynie godziny otwarcia. Z godziny opublikowania tej wiadomości wnioskuję, że prawdopodobnie dzwonił Pan przed godziną 12.
Od 1995 roku nasze godziny otwarcia to 12:00–20:00 (a właściwie 12:00–18:00 do 2001 roku, kiedy to zmieniono przepisy dotyczące godzin zamknięcia sklepów).
Możemy zaoferować Państwu aparat do każdego obiektywu z listy Fotoman, a więc również do Schneider 72 mm XL, ale niestety nie w zestawie z obiektywem Schneider w cenie promocyjnej, ponieważ firma Schneider nie jest w stanie zaoferować nam rozsądnych warunków handlowych.
Cena zestawu oznacza z naszej strony rezygnację z marży (w zamian za większy obrót :-) i jest to zrozumiałe, że ma to sens tylko wtedy, gdy marża jest obecna od samego początku.
Rodenstock jest zresztą nowocześniejszym i lepszym rozwiązaniem, ale wiem, że istnieją tu pewne podziały i przywiązania, dlatego trudno mi doradzić, który obiektyw jest „obiektywnie” lepszy.
Pozdrawiam,
Mirko
FOTOIMPEX