Ahoj!
...když člověk ... nevidí, že to TAM je, ale hned by si všiml, kdyby to tam nebylo -- pokud chápeš, co tím myslím.
Jo, chápu: tak to mají mnozí bývalí... B)
Ale zpátky k věci:
Díky zatím za info!
Ten známý, od kterého mám vybavení (ano, je to pro KB), mi doporučil filmy Agfa a Agfa RODINAL – ale s poznámkou, že Agfa už je k dostání jen jako zbytkové zásoby.
Nebylo by (zvlášť na začátek) moc moudré snažit se zaměřit na něco, co brzy už nebude k dostání.
jako alternativu mi doporučili ještě Ilford – ale to se mi pro začátek, na vyzkoušení, zdá trochu drahé.
prohledával jsem na netu (nejen) online katalog FOTOIMPEXu – a jsem trochu ohromen rozmanitostí možností.
A jsou tu značky, o kterých jsem nikdy neslyšel: Efke, ADOX, Foma, Spur, Moersch a mnoho dalších – což mi to zrovna neusnadňuje.
Pro začátek by pro mě bylo důležité vůbec dostat nějaké snímky na papír – ale s možností, že s materiály, se kterými jednou začnu (tedy typy filmů, papírů a vývojek), se mi skutečně podaří pořídit i nějaký dobrý snímek.
nemám tušení, co se mi bude obzvlášť líbit – vím jen, co ne: nevýrazné snímky, kde se všechno slévá dohromady, a snímky, které vypadají tak rozostřeně jako vítězné snímky z časopisu Neues Deutschland z LPG soutěže „Die geradesten Furchen“ z roku 1975... (navzdory všem pochybnostem: už jen to, že se mi podaří něco takového vyfotit, by byl úspěch)
Jaké „standardní“ kombinace tady používáte – a proč zrovna tyhle?
Thomas