monochrom
Ahoj všichni,
u mého fotoaparátu Contax RX (KB SLR) se zrcátko sklopí zpět až asi minutu po stisknutí spouště. Takhle samozřejmě fotografování není žádná zábava – proto jsem fotoaparát odnesl do servisu Nikon v Hamburku. Tam se laskavě ochotili můj Contax opravit.
V cenové nabídce jsou nyní uvedeny náklady na materiál ve výši 14 eur, zatímco náklady na práci jsou s celými 180 eury pro mé studentské poměry poněkud vysoké. Na dotaz mi sdělili, že je nutné zrevidovat a znovu seřídit systém zrcátka a převodovku zrcátka. Je to opravdu tak nákladné? Je tu někdo technicky tak zběhlý, že mi může říct, zda jsou tyto náklady v pořádku?
Ještě bych měl možnost poslat fotoaparát do firmy Tritec, která převzala opravy fotoaparátů Contax. To by samozřejmě dávalo smysl pouze v případě, že celkových 220 eur u Nikonu je definitivně příliš vysoká částka.
Děkuji za vaše odpovědi!
Matthias
PeterVolkmar
Ahoj,
zavolej do „JRK-Service“. Ten člověk kdysi pracoval v servisu Contax a opravám se věnuje dodnes. Bez problémů mi dokázal říct, kolik by stála nová „utěrka“ včetně výměny závěrky u modelu RTS II – pokud by ještě existovala ;-)
JRK-Service 040-86680342
S pozdravem, Peter
Renate
Dobrý den,
Občas provádím jednoduché opravy svých fotoaparátů sám. Trvá mi to mnoho hodin.
Pokud někdo pochybuje o tom, zda jsou takové opravy opravdu tak složité, měl by si sehnat nefunkční fotoaparát a zkusit ho jednou rozebrat. Pokud pak ještě zbývá chuť a trpělivost, může se pokusit ho zase sestavit.
180 € odpovídá přibližně 3 hodinám práce. To je na takový problém sakra rychlé.
S pozdravem
Renate