PeterVolkmar
Cześć,
nie znalazłem modelu Eco 100 w nowym katalogu (pdf). Czy został wycofany?
Pozdrawiam, Peter
PeterVolkmar
Cześć,
nie chciałem się spieszyć z powodu zamieszania w Kolonii, ale przynajmniej jedna osoba powinna po dobrych dwóch tygodniach znać odpowiedź na moje pytanie – niestety lepiej niż niektórzy (mniej lub bardziej) pomocni pracownicy obsługi telefonicznej.
Pozdrawiam, Peter
Schwedenstahl
Cześć, co do modelu Eco 100, zapytałem o niego w sklepie podczas mojej ostatniej wizyty w Berlinie. Wygląda na to, że obecnie nie ma go w sprzedaży. Miły sprzedawca powiedział jednak, że nie można wykluczyć, że pojawi się ponownie.
No cóż
Pozdrawiam
Marwan
PeterVolkmar
Cześć,
Dzięki za odpowiedź, miałem po prostu nadzieję na „oficjalne oświadczenie” od Mirko.
Przy zamówieniu telefonicznym zapewniono mnie już, że towar jest dostępny, a jednak go nie dostano; z drugiej strony powiedziano mi, że go nie ma, więc zamówiłem dodatkowo gdzie indziej i w końcu miałem go podwójnie...
Pozdrawiam, Peter
MirkoBoeddecker
Cześć Peter,
przepraszam, ale dopiero teraz to czytam.
Po targach mieliśmy tu mnóstwo pracy: remonty, inwentaryzacja, wdrażanie nowego oprogramowania itp.
Trochę przez to zaniedbałem forum.
Na razie nie mamy już w ofercie modelu ECO, ponieważ producent nie był w stanie dostarczyć próbek jakościowych przed złożeniem zamówienia, tak jak to zrobił za pierwszym razem.
Mimo swojej ceny ECO nie był zbyt popularny. Poza tym na palcach jednej ręki można policzyć, że nie był dla nas źródłem zysku, bo na filmie za 85 centów netto nie da się zarobić więcej niż 10–15 centów (gdy kaseta, podkład, srebro i żelatyna kosztują już 56 centów za sztukę), a to było za mało, by się opłacało.
Nie pożegnaliśmy się jeszcze całkowicie z tym filmem, ale na razie jest po prostu zbyt skomplikowane, aby go zdobyć, biorąc pod uwagę spodziewany skromny zwrot z inwestycji.
Pozdrawiam,
Mirko
PeterVolkmar
Cześć Mirko,
nie ma sprawy, jestem przecież cierpliwy!
Zgodnie z opisem w katalogu (dotyczy aparatu Holga...) nie wpadłem na pomysł, żeby wypróbować ten film, bo nie był aż tak tani – mówię tu np. o 50 arkuszach 4x5 ADOX CHS 100 za 22 euro w porównaniu z 50 arkuszami Eco za 16.
Ostatnio dostałem 2 arkusze do przetestowania i pierwsze wrażenie było naprawdę dobre. Trochę za ostry, więc powinienem był wywołać go krócej. Brakuje mi materiału, żeby wydać ostateczną opinię. Przy powiększeniu do 40x50 widać ziarno, gdy się przyjrzy, ale nie jest to przesadzone, a poza tym wygląda ładnie. Odcienie szarości wyglądają dobrze, chętnie przetestowałbym ten film jeszcze raz na spokojnie, myślę, że nadaje się do wielu zastosowań.
Pozdrawiam, Peter