Rocketman
Ahojky!
Chystají se nějaké změny u lamp Adolight? V katalogu se píše, že dostanou černý nátěr a pevnější stativy. To by se mi rozhodně líbilo.
Na eBayi jsem už našel stejné lampy v téhle nové verzi. Jenomže nechci nikomu dávat zbytečně peníze... FOTOIMPEX mi prostě sedí :unsure:
Bohužel musím říct, že současné stativy vypadají trochu vratce. Bohužel jsem je ještě nikdy neměl přímo před očima, takže to nemůžu posoudit. V nabídce na eBay byly stativy s pneumatickým tlumičem (!).
Kdo má obecně zkušenosti s Adolights?
Chtěl bych s nimi začít fotit portréty. Myslím si, že osvětlení s trvalým světlem je pro začátečníka jednodušší.
S pozdravem
Sebastian
Renate
Ahoj,
Své lampy a stativy jsem si koupil před několika lety u firmy Brenner. Myslím si ale, že kromě názvu odpovídají značce Adolight. Lampy i stativy jsou použitelné, ale to, co znamená „použitelné“, velmi závisí na náročnosti. Jako profesionál bych s nimi nebyl spokojený. Ta jednoduchost stojí čas. Stativy se při nastavování trochu zasekávají. I lampy jsou občas trochu neposlušné. Jako amatérce mi to ale vůbec nevadí. Jsem ráda, že jsem za tak málo peněz získala tolik světla. Mám čas a trpělivost a nakonec jsou lampy přesně tak, jak je potřebuji. Výsledky jsou stejně dobré, jako by byly pořízeny drahým studiovým bleskovým systémem. V žádném okamžiku jsem nákup nelitovala.
S pozdravem
Renate
Gast
S tím, co píše Renate, musím souhlasit.
Mám dvě světla Adolight. Možná nejsou tak stabilní, ale mám k dispozici trvalé světlo, které mohu přesně regulovat (u blesku je to mnohem složitější), a navíc jsou Adolighty opravdu levné.
Fotím s nimi portréty a jsem naprosto spokojený. Ale pozor na kabely: stativy jsou opravdu lehké. Díky tomu je ale můžu rychle přemístit (s fotoaparátem v ruce).
S pozdravem Martin