Rocketman
Cześć!
Czy wkrótce pojawią się jakieś zmiany w lampach Adolight? W katalogu jest napisane, że dostaną czarną powłokę i solidniejsze statywy. Na pewno by mi się to podobało.
Na eBayu znalazłem już identyczne lampy w tej nowej wersji. Nie chcę jednak wyrzucać pieniędzy w błoto... Po prostu lubię FOTOIMPEX :unsure:
Muszę niestety przyznać, że obecne statywy wyglądają na nieco chwiejne. Niestety, nigdy nie miałem ich bezpośrednio przed oczami i nie mogę tego ocenić. W ofercie na eBayu były statywy z amortyzacją pneumatyczną (!).
Kto ma ogólnie doświadczenia z lampami Adolight?
Chciałbym zacząć fotografować portrety. Myślę, że oświetlenie światłem ciągłym jest łatwiejsze dla początkujących.
Pozdrawiam
Sebastian
Renate
Witam,
Kilka lat temu kupiłem lampy i statywy w firmie Brenner. Wydaje mi się jednak, że poza nazwą są one identyczne z produktami Adolight. Lampy i statywy nadają się do użytku, choć to, czy są „użyteczne”, zależy w dużej mierze od oczekiwań. Jako profesjonalista nie byłbym z nich zadowolony. Ich prostota kosztuje czas. Statywy nieco się zacinały podczas regulacji. Również lampy bywają nieco kapryśne. Jednak jako amatorowi w ogóle mi to nie przeszkadza. Cieszę się, że za tak niewielkie pieniądze otrzymałem tak dużo światła. Mam czas i cierpliwość, a w końcu lampy ustawiam dokładnie tak, jak tego potrzebuję. Efekty są tak samo dobre, jak gdyby zostały uzyskane przy użyciu drogiego studia błyskowego. W żadnym momencie nie żałowałem tego zakupu.
Pozdrawiam
Renate
Gast
W pełni zgadzam się z Renate.
Mam dwie lampy Adolight. Być może nie są one zbyt stabilne, ale mam światło ciągłe, które mogę precyzyjnie kontrolować (w przypadku lampy błyskowej jest to znacznie trudniejsze), a lampy Adolight są naprawdę tanie.
Robię nimi portrety i jestem w pełni zadowolony. Ale uważaj na kable: statywy są naprawdę lekkie. Dzięki temu mogę je szybko przestawiać (z aparatem w ręku).
Pozdrawiam, Martin