canned
Dobrý den,
Můj objektiv Will Wetzlar 50 mm pro zvětšovací přístroj má průměr závitu cca 24,5 mm (vnější obvod). Jedná se o závit M39?
S pozdravem a děkuji za každou odpověď,
canned
Gast
Ne. Vnější rozměr (průměr) závitu M39 je 39 mm.
canned
Děkuji za rychlou odpověď!
Jaký standard závitu by tedy měl mít můj objektiv?
S pozdravem,
canned
canned
Mohlo by mít objektiv závit M25?
S pozdravem,
canned
Andreas_23
Ahoj canned,
je to opravdu 24,5 mm? Zvětšovací přístroje Meopta měly dříve závit M23,5 mm. Firma Will určitě nevyráběla vlastní zvětšovací přístroje. Proto lze předpokládat, že se u tohoto závitu jedná o (dřívější) standard. Bohužel však nemohu říci, zda kromě M23,5 a M39 existovaly ještě další standardní přípojky pro zvětšovací přístroje.
S pozdravem,
Andreas
P.S.: Nabízíš tento objektiv momentálně na eBay? Pak jsem se tě ptal na přípojku.
Renate
Dobrý den,
Zdá se, že v tomto rozmezí průměrů neexistuje žádný standard. Vlastním objektiv Schneider, který má průměr závitu 25 mm. K tomu mám také desku pro zvětšovací přístroje Durst s označením Lapla 25. Jiný starý objektiv, který vlastním, má průměr závitu 27 mm. K tomu mám matici, takže stačí deska s odpovídajícím otvorem. Meopta naopak prodává objektivy se závitem 23,5 mm.
Pouze u závitu M39 si můžete být jisti, že seženete desku pro zvětšovací přístroj. U jiných průměrů objektivů byste se měli předem ujistit, že seženete vhodnou desku, nebo že máte dobrý soustruh.
S pozdravem
Renate