chrobok
Cześć wszystkim,
kilka dni temu dostałem głowicę Axomat 5 z Color 3.
Niestety tylko samą głowicę, bez kolumny i podstawy. Ponieważ mam Axomat 4a (biały z kwadratową głowicą),
myślałem, że model 5 też będzie pasował do mojej kolumny. Niestety tak nie było.
A teraz moje pytania.
Czy kolumna jest dostępna jako część zamienna? A może ktoś ma taką gdzieś w domu?
Czy kolumny do Axomat 5 i Optemus 6 są identyczne?
Jeśli tak, to ile mnie to będzie kosztować?
Pozdrawiam
Michael
MirkoBoeddecker
Michael,
biorąc pod uwagę, że kompletny zestaw Axomat 5 nie jest u nas obecnie dostępny nawet za 80 euro, raczej nie opłaca się zamawiać pojedynczej kolumny, ponieważ ta część zamienna byłaby droższa niż całe urządzenie.
Moja rada byłaby więc taka, żeby go dopasować. Teoretycznie wystarczyłoby tylko nieco odciąć lub starannie spiłować metalowy trzpień z tyłu, a następnie przykleić głowicę za pomocą kleju do metalu na zimno lub epoksydowego.
Wtedy co prawda nie będziesz już mógł wyświetlać obrazu na ścianie, ale Axomat i tak nie nadaje się do tego zbytnio ze swoją 100-watową lampą, a wyświetlając obraz na podłogę, i tak osiąga się już rozmiar 100 x 100 cm.
Pozdrawiam,
Mirko
chrobok
No cóż, wygląda na to, że będę musiał jednak zajrzeć do warsztatu tokarskiego. :huh:
W takim razie jestem jedyną osobą na tej planecie B) , która ma ten adapter:
[NIE ZNALAZTO ZAŁĄCZNIKA]
Oczywiście wszystko zależy od tego, ile to będzie kosztowało
Pozdrawiam serdecznie
Michael