cfb_de
...gdy poinformujesz zgromadzoną społeczność o nieogłoszonej przerwie w działaniu serwisu. Co się tam działo?
Pozdrawiam serdecznie,
Franz
PhilippReichmuth
Czy to ma znaczenie? I tak nie było tam zbyt dużego ruchu.
Philipp
MirkoBoeddecker
Franz,
gdybyś się wylogował, pojawiłoby się ostrzeżenie.
Członkowie mogli dalej czytać...
Powód: forum zostało przeniesione.
Nowy bezpośredni adres to: www.fotolaborforum.eu, www.fotolaborforum.de jest już tylko przekierowaniem.
Goście mogą teraz wybrać język jeszcze przed rejestracją, forum ma własny adres IP oraz niemal nieograniczoną moc obliczeniową i przestrzeń dyskową dla galerii.
Wyszukiwanie i wyświetlanie zdjęć powinno przyspieszyć mniej więcej czterokrotnie.
Pozdrawiam,
Mirko
cfb_de
Mirko,
> Gdybyś się wylogował, pojawiłoby się ostrzeżenie.
Wylogować się? Serio? To było możliwe? Nigdy tego nie robiłem. Wręcz przeciwnie: uważałem to za bardzo praktyczne, bo wystarczyło tylko usunąć ten jeden plik cookie, żeby od razu znów być na bieżąco. Natomiast obecne ciągłe logowanie się uważam za „irytujące”, żeby pozostać grzecznym i użyć angielskiego.
Poza tym coś tu nie gra. W firmie korzystam z proxy i nie muszę się za każdym razem logować. W domu, bez proxy, muszę to robić. Konfiguracja komputera i przeglądarki jest poza tym identyczna.
> Członkowie mogli czytać dalej...
Nie. Jestem członkiem i zdecydowanie nie mogłem tego zrobić. Ani w domu, ani w pracy.
> Nowy bezpośredni adres to: www.fotolaborforum.eu. www.fotolaborforum.de jest już tylko
> przekierowaniem.
Ach tak. Uważam, że to dobrze i to *jest* powód okresu przejściowego!
Wowirjaschonmalhiersind: Uważam, że „przeprowadzka” laboratorium wynajmowanego to dobry pomysł. I tak nie rozumiałem, co skłoniło cię do stworzenia tak dużego laboratorium bez jakiejkolwiek możliwości nadzoru. A jeśli teraz umieścicie tam jeszcze urządzenie 13x18... Przynajmniej raz podczas moich pobytów w Berlinie wpadłbym do was wieczorem, żeby wypróbować sprzęt :-) Ludwigsfelde nie jest aż tak daleko, a ja tam bywam od czasu do czasu. Takie dwa razy w roku, może później.
Pozdrawiam serdecznie,
Franz
MirkoBoeddecker
Franz,
wyczyść wszystkie pliki cookie.
U mnie funkcja automatycznego logowania działa bez zarzutu.
Pozdrawiam,
Mirko
cfb_de
Cześć Mirko,
To nie to.
Pozdrawiam,
Franz
MirkoBoeddecker
Cześć Franz,
nie wiemy jeszcze, czy w nowym wynajmowanym laboratorium będziemy pracować w formacie 13x18.
Właściwie to nie jest ono przystosowane do aparatu stacjonarnego.
Na razie stoi tam aparat 45 mm z Aristo.
Oczywiście lepiej byłoby, gdyby laboratorium powstało u nas w 2001 roku, ale skoro już tu kiedyś byłeś, na pewno zauważyłeś, że nasza ulica stała się (niestety) niezwykle modna.
Wszystkie modne marki otworzyły tu swoje stylowe sklepy, a Adidas, Boss, Lacoste, Ripley, Diesel, Nike i inne znajdują się w odległości mniejszej niż 50 metrów w linii prostej.
Do tego dochodzi około 80 modelek i 50 fryzjerów :-(
Od 2001 roku niemal niemożliwe jest wynajęcie powierzchni za mniej niż 50 EUR/m².
Dlatego dotychczas Mietlabor znajdowało się dwie ulice dalej, ponieważ różnica w czynszu odpowiadałaby kosztom trzech lokali.
Ponieważ jednak ani jedno, ani drugie nie przyniosło zysków w związku z Mietlabor, znacznie zmniejszyliśmy skalę działalności. Mamy nadzieję, że ten jeden lokal, który udało nam się przypadkowo zdobyć wraz z innymi powierzchniami, będzie się opłacał.
Są to pomieszczenia, które wynająłem na dłuższy okres pod koniec lat 90., ale potem podnajmowałem je dobrym znajomym. Oni znaleźli teraz coś tańszego i zwolnili te powierzchnie.
Właśnie przebijamy się przez ścianę, żeby podłączyć obiekt.
W tym upale nie jest to przyjemna praca...
Pozdrawiam,
Mirko
cfb_de
Cześć Mirko,
> Nie wiemy jeszcze, czy zmieścimy się w nowym laboratorium o wymiarach 13x18.
To prawda. Między tak niewielkimi modelami a klasą 138 jest spora różnica pod względem potrzebnej przestrzeni :-) I raczej niewielu z nich będzie korzystać z przestrzeni 13x18 bez własnego sprzętu.
> Do tego dochodzi około 80 modeli i 50 fryzjerów :-(
To świetnie: teraz wasi klienci mogą zająć swoje towarzyszki i wreszcie spokojnie robić zakupy w Impex. Policzmy: 50 fryzjerów × 4 fotele plus strefa oczekiwania to nawet 250 klientek na około 120 minut. Wniosek: wasz sklep będzie wtedy za mały i będziesz musiał jeszcze zatrudnić personel...
Poza tym brakuje właściwie tylko 20 łyżek do butów, ale na nie ulica też powoli staje się za krótka ;->
> Właśnie przebijamy się przez ścianę, aby podłączyć obiekt.
> Przy takim upale to nie jest przyjemna praca...
To prawda. Powodzenia!
Pozdrawiam serdecznie,
Franz