Cześć Joe,
niestety musieliśmy zamknąć naszą wypożyczalnię ciemni z powodu braku popytu i gwałtownie rosnących kosztów.
Planujemy jednak otworzyć mniejsze, bardziej ekskluzywne (a także droższe) miejsce gdzieś w październiku, o ile w ciągu najbliższych tygodni nie znajdziemy kogoś, kto przejmie wypożyczalnię.
W każdym razie nigdy nie mieliśmy tam miejsca do wywoływania filmów, tylko do drukowania na papierze.
Jeśli chcesz pracować przez wiele godzin w ciągu zaledwie kilku dni, prawdopodobnie uda nam się zorganizować dla Ciebie coś na boku (zwłaszcza jeśli najpierw kupisz u nas film :-).
To zależy od tego, czego potrzebujesz.
Pozdrawiam,
Mirko
Oto była ta ciemnia do wynajęcia: www.mietlabor.de
[font="Garamond"][color="#FF0000"][size=3]Cześć Mirko,
Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Przykro mi z powodu zamknięcia wynajmowanej ciemni. Tak, chciałbym drukować przez kilka dni, wypróbowując różne rodzaje papieru (zwłaszcza różne papiery Foma i Efke), jeśli to możliwe, co najmniej 8–10 godzin dziennie.
Wywoływanie w mieszkaniu mojego przyjaciela w Dreźnie nie stanowi problemu, potrzebuję jedynie miejsca do wywoływania negatywów. Fotografuję głównie aparatem Rolleiflex 3.5E TLR, ale również Contax G, a zdjęcia drukuję w formacie pełnoklatkowym.
Interesują mnie również papiery w rozmiarach europejskich w porównaniu z rozmiarami amerykańskimi. Ponadto chciałbym wypróbować wywoływacz ATM, który polecasz, z filmem Fomapan 400. Czy przypadkiem nie masz również w magazynie RODINAL Special? Oczywiście chętnie
zakupię wszystko, czego potrzebuję, w FOTOIMPEX!
Bardzo dziękuję za spełnienie moich potrzeb, gdy tam będę. FOTOIMPEX naprawdę zasługuje na wysoką reputację
w zakresie obsługi klienta i dostarczania materiałów dla fotografów tradycyjnej fotografii czarno-białej.
Bardzo dziękuję,
Joe[/size][/colo