Gast
Ahoj,
plánuji si jednou sám vyrobit pár zvětšenin. Jako student samozřejmě nemám ani dost peněz na to, abych si doma pořídil zvětšovací přístroj, ani potřebnou „tmu“. Naštěstí ale existuje vaše půjčovna laboratoří. Je možné dostat krátký úvod do zvětšování? Moje dosavadní znalosti jsou čistě teoretické...
S pozdravem
Andrej
MirkoBoeddecker
Andrej,
bohužel ne, protože pokud se nenajde nikdo, kdo by si pronajatou laboratoř převzal, budeme ji muset zrušit.
V Berlíně však existují vynikající instituce, které se tím zabývají.
Za zmínku stojí zejména VHS Kreuzberg, Tempelhof, Neukölln, Imago Fotokunst a další.
Pokud jsem zde na někoho zapomněl, prosím, doplňte si seznam sami!
S pozdravem,
Mirko
PS
Pokud nikdo laboratoř k pronájmu nepřevezme, pravděpodobně od října budeme provozovat její upravenou variantu.
To sice bude dražší na hodinu, ale vybavení bude lepší a bude k dispozici pouze JEDNO pracovní místo, které však bude otevřeno denně 8 hodin.
Gast
Ahoj,
děkuji za odpověď. Pokud jsem to správně pochopil, laboratoř je zatím otevřená. Může se při samostatném tisku tolik pokazit, když to dělám poprvé? Poté, co jsem si o tom podrobně nastudoval, si to nepředstavuji jako nic tak složitého a věřím si, že to zvládnu úplně sám.
Ale vy s tím máte zkušenosti :)
S pozdravem
Andrej
Christoph
Ahoj Andreji,
dřív jsem si fotky zvětšoval sám, ale mezitím jsem si oblíbil černobílé diapozitivy. Jak to funguje, mi tenkrát ukázal můj prodejce fotoaparátů přímo u sebe v obchodě. Díky tomu jsem znal postup a pak jsem se do toho pustil sám doma, když mi rodiče tenkrát k Vánocům darovali zvětšovací přístroj. Je to prostě spojeno s námahou, jak to dopadne.
Myslím, že jakmile se seznámíš s postupem, zvládneš to sám.
S pozdravem
Christoph
Gast
Ahoj Andreji,
pokud chceš, můžeš se u mě zastavit – Frank Bauchspieß
Großeerenstrasse 67 v Kreuzbergu
mám tam plně vybavenou laboratoř
s pozdravem
Frank
e-mail: frank.bauchspiess@arcormail.de