Schwedenstahl
Mám otázku na Mirka, už se o tom jednou mluvilo. Šlo o to, nabídnout kromě DS8 také černobílý materiál pro Super 8. >Ztroskotalo to na tom, že nebyly k dispozici kazety. Nyní se nabízejí kazety k opětovnému naplnění, a to za relativně příznivé ceny, kolem 13 eur.
MirkoBoeddecker
Ahoj Marvane,
jaké kazety máš na mysli?
Můžeš nám poslat odkaz nebo ho sem vložit?
Pak se pokusím s velkou opatrností a pořádnou dávkou Stavopramenu v České republice oslovit příslušné oddělení...
S pozdravem,
Mirko
Schwedenstahl
Ahoj Mirko,
podívej se na stránku www.wittner-kinotechnik.de, v katalogu tam najdeš kazety Super 8 k vlastnímu naplnění. Stojí jen asi 15
Schwedenstahl
To jsem zase já... abych to upřesnil
http://www.wittner-kinotechnik.de/katalog/...mm/s8_meter.php
Bylo by skvělé, kdyby se tam dalo něco podniknout.
S pozdravem
Marwan
MirkoBoeddecker
ale Wittner už má v nabídce ORWO UN 54...
U Fomy to levnější určitě nebude.
Proč bys chtěl ten film od Fomy?
Je podklad čirší, lepší ochrana proti světelným pruhům?
Ještě jsem je nikdy neporovnával.
S pozdravem,
Mirko
Schwedenstahl
Ahoj Mirko,
to je pravda, už mám zkušenosti s Fomou u formátů 16 mm a DS8. Stejně jako já má spousta lidí ruskou Quarz, což je opravdu geniální přístroj, ale také Beaulieu 4008 ZM2. Prostě bych rád pro obě použil Fomu. Prostě jsem se na to už zaměřil. Když se bavíš s filmaři v této komunitě, mluví se jen o Foma, která se používá v oblasti DS8, a vlastně všichni vlastní ještě nějakou jinou kameru na kazety Super 8. Dokážu si představit, že by to bylo vítáno, protože mnozí si vyvolávají sami a tak lze vyvolat obojí najednou.
ale jako u všeho musí být trh příznivý, dokážu si představit, že by to uvítali i ostatní.
zdravím
marwan
perforiert
Film ORWO UN 54 se sice prodává jako „univerzální film“, ale podle mého názoru jde vlastně o negativní film. Má šedý podklad a zdaleka nedosahuje takové účinnosti při potlačení světelných kruhů jako Fomapan R 100. Proto by jistě dávalo smysl nabízet jej také v 15metrových baleních pro temnou komoru ve formátu S8. Myslím, že by se našlo několik zájemců. KODAK sice nabízí 2 velmi dobré druhy černobílých filmů, ale jsou poměrně drahé.
Na druhou stranu je poněkud nelogické balit film nákladně do těchto jednorázových kazet, když ho lze mít rovnou na cívce, plně převinutelný a bez problémů s ostrostí typických pro Super 8. Kdyby však filmaři uvažovali logicky, kazety S8 by zmizely z trhu stejně rychle jako např. diskové filmy.
Existuje však několik skutečných důvodů, proč filmový materiál navíc používat v kazetách, např. pokud chcete využít (několik) speciálních funkcí kvalitních kamer, které Quarz nenabízí.
A samozřejmě by se metrový film dal použít i do kazet Single-8 (jen cca 12 m), pak by to bylo ještě zajímavější.
hjkoenig
Dobrý večer,
Už jsem se na to ptal ve vedlejší diskuzi, ale tam to vlastně nepatří a ani sem to úplně nesedí – ale přesto: má někdo zkušenosti s přesnou tiskovou deskou od firmy GK-Film? Má prý stát skoro 130 € . Ale pokud už si vyvoláváte metráž v kazetách S-8 (a tenhle přístroj je k něčemu dobrý), možná se to vyplatí. Stále existuje pár zařízení S-8, která je škoda nechat zrezivět (stále si schovávám svou Agfa Microflex 200), a Quarz DS8-3 je přece jen pořádně těžká zbraň. Naproti tomu Bolex B8 s 5mm a 12mm objektivy je doslova malá kapesní kamera (také ji mám ještě ve skříni a prostě se mi ji nechce vyhodit ...)
Pozdrav
Hajo König
haeberlein
Materiál Foma Super 8 je u společnosti Wittner Kinotechnik k dostání v délkách 72 m a 290 m. Stačí si ho jen sami zkrátit na 15 m a vložit do samonabíjecí kazety. Dosud jsem to však dělal pouze s předem připraveným barevným materiálem o délce 15 m, protože nemám možnost odměřit 15 m ve tmě. Možná by stačil přístroj pro noční vidění.
S pozdravem Rene