Ahoj,
v galerii na webu Moersch se kromě mnoha dalších velmi pěkných fotek nachází i tato:
http://www.moersch-photochemie.de/bilder.p...ectsepia&bild=7
. Tuto fotku považuji za neuvěřitelně sexy, a to i přesto, že nemám žádnou slabost pro auta. Je to asi tou, řekněme, barevností, kterou tento obrázek má: pro mě (moje oči, můj monitor...) to vypadá, jako by byl tón obrázku ve stínech a středních tónech poměrně modravý a směrem ke světlům přecházel do žlutavého odstínu. Má to tak nějak svůj vlastní charakter. Aniž by však byl příliš vlezlý, jak je tomu podle mého názoru u některých jiných tónovaných obrázků. Zkrátka: líbí se mi.
A protože jsem použil pedagogicky cennou metodu učení, kdy si beru na mušku hotové produkty, které se mi líbí, abych zjistil, jak byly vytvořeny, a poté tuto techniku bezohledně kopíruji, napodobuji, ba dokonce zneužívám, abych ji nakonec sám ovládl a mohl si s ní libovolně hrát a využít ji pro své nízké účely, :P („induktivní přístup“, pokud si správně vzpomínám na svou úvodní přednášku z didaktiky) ...tak by moje otázka zněla: jak to udělal?
Tam se už píše něco o zesvětlování světlých tónů a zlatém tónování, úplně nezkušený tedy nejsem, a také o splitoch, antonech a dvojitých tónech jsem už někdy něco zaslechl, ale k těmto technikám jsem zatím na internetu nenašel žádné informace, které by mě opravdu uspokojily. Kdo tedy má jakékoli užitečné odkazy k tomuto tématu nebo by se zde chtěl podělit o pár tipů a zkušeností: sem s nimi...
Moc děkuji,
s pozdravem
Nils.