RWSchueller
Na NEUTOL (jak NE, tak WA) oceňuji
- tvrdé vlastnosti
- velmi výrazné slabiny
- lze velmi ředit, takže má vysokou výtěžnost
- světla se objevují v misce i po delší době
- velmi pěkná tonality s papíry Polywarmtone a Foma
Hledám náhradní vývojku.
Díky
Reinhard
Roman
Sám jsem Neutol NE nikdy nepoužíval – ale podle popisu mi to zní přesně jako Tetenal Eukobrom.
Neutol WA jsem zatím také vždy používal – „tvrdá charakteristika“ tam ale nesedí...
Roman
Gast
– - tvrdou charakteristiku
– - velmi výrazné stíny
– - lze ho velmi zředit, čímž se dosáhne vysoké výtěžnosti
– - světlé tóny se objevují i po delší době v misce
– - velmi pěkná tonální škála s papíry Polywarmtone a Foma
Hledám náhradní vývojku.
Díky
Reinhard
[right][post="7520"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right]
NEUTOL je receptura Agfa 113, jak by se asi v NDR zkracoval NEUTOL, správně s N a pak ORWO/Calbe N113.
Gast
- tvrdou charakteristiku
U WA to spíše neplatí
- velmi výrazné stíny
to je spíše otázka papíru
- lze ho velmi zředit, takže má vysokou výtěžnost
- světla se v misce objeví i po delší době
je to také spíše otázka papíru
- velmi pěkná tonality s papíry Polywarmtone a Foma
Ještě jsem si nakoupil a uskladnil dostatek NE a WA, takže z toho budu mít zásobu ještě nějakou dobu, ale co bude potom ...?
Možná přejdu na vývojky Amaloco ...
Zdravím! Johannes
FrankJBeckmann
Ahoj,
proč všichni kvůli NEUTOLU tak panikaří? Pokud vím, chemikálie Agfa se zase vyrábějí. Navíc má Wolfgang Moersch v nabídce několik velmi zajímavých vývojek. Právě testuji Separol HE. Z prvních výsledků jsem nadšený. Teď už jen zbývá zjistit, jak dlouho vydrží. A pak je tu samozřejmě ještě vynikající N113, o které se tu už zmínili.
cfb_de
Ahoj Reinharde,
jak NE, tak i WA se ve Vaihingenu každý týden valí z kotlů. To znamená: Vyrábějí to a dokonce toho produkují tolik, že mají dost na prodej.
I RODINAL, vlastně celá ta opravdu důležitá řada černobílých produktů Agfy, se už několik týdnů zase vyrábí. A to ani ne za osminásobnou cenu, ale možná v USA pod jiným názvem. Protože: Je tam někdo, kdo byl tak chytrý a chtěl si přivlastnit ochrannou známku RODINAL.
Pokud by se to podařilo, musel by (bývalý Agfa)-Vaihingen propouštět, protože by jim byl zničen jeden z nejdůležitějších trhů a oni se teprve naučili, jak se vyrábí RODINAL, NE, WA a ještě pár dalších černobílých produktů.
Zkrátka: 25 nezaměstnaných (z necelých 60 zaměstnanců), zastavení výroby černobílých produktů (pak skutečně všech!) a poté už nebude ani NE ani WA. Poděkovat se pak dá v malé americké firmě s německým podílem z hlavního města. Jako adresu pro pozdrav by se například hodila tahle s fórem.
S pozdravem,
Franz
FrankJBeckmann
Ahoj Franti,
vzhledem k tomu, že Rodinal je zřejmě nejznámějším tahounem z nabídky bývalé firmy Agfa, máš bohužel asi pravdu. Také nechápu, proč si nutně museli přivlastnit název Rodinal. R09 je přece také známý název a zavedený produkt, který je sice dnešnímu Rodinalu velmi podobný, ale přesto není identický. Kdyby teď někdo prodával R09 pod názvem RODINAL, mnozí by si rozdíl všimli až poté, co by se některé vyvolávky nepovedly. To nikomu nepřinese žádnou výhodu, naopak, vidím v tom spíše velkou ztrátu důvěry v značku i v distribuci. Navíc by se peníze za práva na název jistě daly investovat smysluplněji, protože finanční rezervy už asi nikdo nemá tak velké, když se každá výroba musí předfinancovat.
cfb_de
Ahoj Franku,
proto mě to trochu překvapuje, protože na můj příspěvek v anglickém fóru nikdo nereaguje.
Předpokládám, že Mirko o tomhle kousku sám nevěděl. I když: doména RODINAL.de je už dávno obsazená, když jsou domény tak levné. Viz
německý NIC
S pozdravem,
Franz
aneinaus
Je to hrůza.
Kamenný obchod, který podle mé vlastní zkušenosti i přes písemný seznam hodí na pult papír formátu 24×30 místo požadovaného (a nedostupného) formátu 30×40 a ani nic nenajde (nestalo se to v proslulou „špatnou sobotu“, ale ve středu)
Majitel berlínského zásilkového obchodu, který, s dovolením, spíše odrazuje než přitahuje. Proč to neustálé fňukání nad chybějícími maržemi a astronomicky rostoucími cenami stříbra?
To zákazníka ve skutečnosti nezajímá, ale spíše ho to žene k objednávce jinde, kde je možná každá položka o euro dražší – ale dorazí tak, jak byla objednána.
Zabírání domén a značek, aniž by měl podstatné prostředky na to, aby to sám rozumně zvládl.
Za cenu nesčetných sbírek domén by se určitě dala sehnat sobotní výpomoc, která by vnesla trochu pořádku do obchodu a expedice.
Zákazník, který si nepřeje být jmenován.
S pozdravem a prosbou k majiteli této domény, aby méně fňukal a raději se věnoval poctivému podnikání.
Gast
Řekl bych, že pro JandC by bylo lepší prodávat jako RODINAL ten správný RODINAL, a ne R09. Netuším, co si majitel od toho sliboval, každopádně mi jeho postup přijde dost podivný a kontraproduktivní.
Gast
– - tvrdou charakteristiku
– - velmi výrazné stíny
– - lze ho velmi zředit, čímž se dosáhne vysoké výtěžnosti
– - světlé tóny se objevují i po delší době v misce
– - velmi pěkná tonality s papíry Polywarmtone a Foma
Hledám náhradní vývojku.
[right][post="7520"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right]
Ahoj,
Agfa NEUTOL Liquid WA si můžeš objednat u Nordfoto, mají ho v nabídce a obvykle vyřazují produkty Agfa, které již nejsou k dispozici...