AntiLynd
Ahoj,
právě se snažím omezit se na dva filmy a dvě, pokud možno dokonce jen dvě, vývojky. Nyní už konečně zvládám celý proces až po vyvolání úplně sám, takže mi to přišlo prostě nutné a smysluplné. Co se týče filmů, volba už padla, a to na Efke 50 a Neopan 400, oba v MF, ale také pro KB, které však používám čím dál méně. Zbývá otázka vývojky... momentálně koketuji s Tanolem, ale napadlo mě, že se raději zeptám na vaše zkušenosti, než se pustím do vlastního testování...
Nejde mi ani tak o křivky a časy, ty už mám k dispozici, v tomhle ohledu Moersch-Service splňuje všechna přání (jak praktické: oba filmy potřebují stejnou dobu). Spíš bych chtěl získat pár zcela obecných, klidně i naprosto subjektivních dojmů ohledně výsledného obrazu a harmonie mezi Tanolem a těmito dvěma filmy. Ptám se hlavně proto, že mám dojem, že zatím nikdo tuto kombinaci pořádně nevyzkoušel – to by mohlo mít své důvody.
Web Moerschu mimochodem hodnotí Efke+Tanol a Neo+Tanol „pouze“ jako doporučené, nikoli však jako velmi doporučené, což mě samozřejmě zajímá, jaké faktory přesně těmto dvěma kombinacím chybí k nejlepšímu hodnocení. ...to by samozřejmě byla spíše otázka pro samotného pana Moerscha, ale ten sem občas také chodí číst... ;)
Moc děkuji,
pěkné pozdravy na zbytek týdne,
Nils.
FrankJBeckmann
Ahoj Nili,
Tanol se stal mým standardním vývojovým roztokem. Už jsem v něm vyvolal několik rolí Efke KB 50. Výsledky se mi moc líbí. Neopan 400 se mi v Tanolu moc nelíbil. Film jako takový není špatný, ale pro Tanol existují lepší filmy. V Tanolu je nepřekonatelný HP5+.