Gast
Ahoj milý týme FOTOIMPEXu,
můj malý příběh s vaší prodejnou.
Před rokem:
Byl jsem s kamarádem v Berlíně a zastavili jsme se u vás v obchodě. Jedna paní se k nám chovala velmi nepříjemně a hrubě. Jako by neměla co prodávat a my ji jen obtěžovali. Zákazník vyhrožoval, že si něco objedná. Obchod byl úplně prázdný a čtení časopisu ležícího na pultu bylo zřejmě důležitější.
Včera:
Po roce jsem se k vám do obchodu vrátil. Zase ten samý pocit, v obchodě nikdo, takže žádný stres, a přesto rušíme. Milý pán, který nás obsluhoval, byl dost strohý a málo ochotný. Proto jsem rychle ztratil chuť dál nakupovat.
Dvakrát jsem u vás byl a dvakrát jsem se setkal s nepříjemným přístupem?
Další prosba, kterou na vás mám, je, abyste ve svém katalogu prosím označili věci, které je třeba objednat. Pokud je v katalogu Ilford HP5+ uveden jako 4X5", předpokládám, že je k dispozici. Dobře, může se stát, že došel... smůla. Ale tvrzení, že ho musíme vždy nejprve objednat, je velmi neuspokojivé!
Jsem v Berlíně alespoň jednou ročně a vždy se na to těším. Nevím, zda si budu chtít znovu prožít frustraci s vaší kamennou prodejnou. Byl jsem velmi naštvaný kvůli zacházení a nepříjemnosti.
S pozdravem
Boris
AntiLynd
Nějakou dobu jsem zažíval pořád to samé, až mi najednou došlo, že mezi sobotami a nepříjemným zacházením v Impexu zřejmě existuje souvislost. Zvykla jsem si proto tam už nechodit v sobotu, ale jen během týdne. Od té doby je všechno v pohodě a já zase vím, který je můj oblíbený berlínský obchod.
Gast
Raději se radujte,
že ještě někdo nabízí služby jako v Konsum a HO, to je opravdu vzácné a tudíž špičková nabídka!
Pokud to není tak, jak je popsáno, vyjdete z toho dobře!
Zákazníku, co si přejete?
– Fotografický papír!
Mohl byste mi říct, jaký druh, nebo si myslíte, že jsem jasnovidec?
– Ano, nevím přesně...
Když to nevíte vy, tak kdo tedy?
-Co mi tedy můžete doporučit?
Ještě by tu bylo XYZ!
-Je to dobré?
No tak chcete fotopapír, nebo se tu ptát na otázky? Chci jít na přestávku!
-Myslím, že si to koupím jinde.
Nejdřív otravujete jako zákazník a pak nakupujete jinde, kde to vlastně jsme?
-Ano, ale...
Už se sem nevracejte, vy hlupáku
To se samozřejmě nestalo u FOTOIMPEXu!
MirkoBoeddecker
Borisi,
náš prodavač Lutz je na dovolené. To znamená, že všichni ostatní tu mají dvojitou směnu a kromě svých běžných povinností se ještě nějak snaží udržet provoz v chodu.
Podobně je tomu i v sobotu, protože v tu dobu Lutz vůbec nemusí pracovat, jelikož svých 40 hodin týdně vyčerpá už v pátek večer.
V sobotu a když je Lutz na dovolené, obsluhují v obchodě lidé, kteří mají vlastně jiné úkoly, a proto jsou bohužel někdy ve stresu.
Pokud mi sdělíš, kdo tě obsluhoval, ráda to s daným zaměstnancem proberu. Na účtence je uvedeno, kdo to byl.
Dostupnost zboží: Je nemožné mít vždy skladem vše, co je v katalogu. To platí i u jiných dodavatelů. Náš systém analyzuje, které položky se dobře prodávají, a objednává je. To, co se neprodává, se nakonec přestane objednávat. Trh s plochými filmy Ilford pro velkoformátové fotoaparáty není zrovna velký.
V tomto případě opravdu doporučuji zavolat předem.
Kolega ti alespoň odpověděl upřímně. Mohl přece říct: „Právě došly.“ Teď víš, že ploché filmy Ilford musíme nejprve objednat, a příště už budeš vědět, co udělat, abys tomuto problému předešel.
Pokud se poptávka po plochých filmech Ilford bude vyvíjet pozitivně, budou opět skladem. To se v katalogu dá těžko sdělit.
Není to totiž žádné pravidlo, že ploché filmy Ilford neskladujeme. Řešíme to flexibilně podle poptávky.
Celkově mě mrzí, že máš pocit, že s tebou bylo zacházeno nepříjemně. Lutz se příští týden vrací a pak budeme mít všichni méně stresu a v obchodě bude určitě zase uvolněnější atmosféra.
S pozdravem,
Mirko
Gast
Ahoj, Mirko,
vždycky je nepříjemné, když ten, kdo obvykle prodává v obchodě, není na místě, protože to pro vás znamená dvojnásobnou zátěž. Dobře!
To ale není důvod, aby zákazník, který za to opravdu nemůže, nebyl obsloužen tak, jak byste si to jistě přáli i vy sami v jiných obchodech.
Stres není nikdy omluvou, protože zákazník platí za pečivo, které máte v neděli na stole. Naštěstí jsem u vás byl dosud vždy obsloužen korektně a vstřícně, ale kdyby se mi to u vás stalo, už bych se nikdy nevrátil. Tak to dělám zásadně s každým obchodem, kde se mnou nejednají korektně. A věřte mi, nejste jediní a existuje i internet. Každopádně u vás budu nadále nakupovat, pokud mě někdy „nevytočíte“.
Peter(chen)
MirkoBoeddecker
Petere,
všichni se tu snažíme, aby to bylo přesně tak, jak bys to chtěl.
Řekl bych, že v 95 % případů poskytujeme téměř optimální zákaznické poradenství.
K tomu dostáváme spoustu pozitivní zpětné vazby, která bohužel v tomto vlákně není.
Toto vlákno se zabývá výjimečným případem.
Odpověděl jsem na něj, protože k takové kritice mám velmi pozitivní postoj.
Nemohu vždy stát za každým zaměstnancem a pokud někdo za mými zády špatně zacházel se zákazníky, u nás už nemá co dělat.
Naší nejvyšší prioritou je uspokojit zákazníky. Jinak bychom na konkurenčním trhu neměli co dělat.
S pozdravem,
Mirko
PS: Pokud nechcete, aby vaše kritika zůstala bez odezvy, pošlete mi prosím e-mail se svým jménem.
Pokud nevím, kdo co udělal, nemohu na to nikoho upozornit.
Není možné podezřívat všechny zaměstnance. To by zhoršilo atmosféru v týmu na minimum a k ničemu by to nevedlo.
cfb_de
Dostáváme k tomu spoustu pozitivních ohlasů, bohužel se to v tomto vlákně neobjevuje.
Ahoj Mirko,
už teď :-) V úterý večer jsem byl u vás v obchodě těsně před zavírací dobou. Jak ten druhý zákazník, tak i já jsme od obou přítomných zaměstnanců Impexu (počkat, jeden z nich byla „zaměstnankyně Impexu“) dostali naprosto vynikající poradenství. Takové věci by se měly dít v každém obchodě!
Můj kolega, který tam byl se mnou, se jen divil. Jednak nad vaším obchodem („že něco takového ještě existuje“), jednak nad tamějšími slušnými způsoby.
Takže velká pochvala pro personál obchodu! Nepříjemné bylo jen to, že tam nebyl žádný Vario Classic FB v požadovaném formátu. Nevadí, budu si ho muset nakonec nastříhat z role.
S pozdravem,
Franz
Gast
Takže velká pochvala pro personál obchodu!
Ahoj Franti,
neuvěřitelné, ale pravdivé: pochvala od Robina „Borgerdinga“ Hooda. Pokud budeš i nadále tak dobře vést, dostaneš ode mě letos také krásný
vánoční dárek. :)
S pozdravem
Werner
uhoepfner
Ahoj,
toto vlákno je sice staré, ale pozitivní „zpětná vazba“ se snad vždycky hodí, ne?!
Nechal jsem si z kamenného obchodu přivézt dvě 30metrové role 35mm filmu Foma. Když jsem se pokusil vložit jednu roli do zásobníku, zjistil jsem, že film nemá vůbec žádnou perforaci (na krabičce je napsáno „Neperfo“). To by mě napadlo (kdo něco takového potřebuje? :D). Ještě že je v komoře úplná tma, to musel být skvělý snímek...
Krabičku mi bez problémů vyměnili v FOTOIMPEXu (děkuji paní Winklerové za milé jednání) :D
VolkerSchulz
Musím se k těm chválám přidat.
Během krátké dovolené v Berlíně jsem si tam nakoupil fotografický papír. Obsluha byla naprosto skvělá! Co víc si přát.
Mnoho pozdravů z dalekého severu
Volker