anton
Ahoj všichni,
jsem tu na fóru nový, jmenuji se Anton a navzdory dnešnímu trendu jsem nováčkem v analogové černobílé fotografii ;)
Jelikož můj Canon 300d musel už potřetí do opravy, rozhodl jsem se pořídit si něco spolehlivějšího a nakonec jsem si vybral Mamiya M645.
Ale teď k věci :)
Právě si sestavuji malou, jednoduchou černobílou temnou komoru a hledám vhodný zvětšovací přístroj.
Má tu někdo nějaký, který už nepotřebuje a chtěl by ho prodat za rozumnou cenu?
Jak jsem již zmínil, mám středoformátový fotoaparát (4,5 x 6) a rád bych si zkusil zvětšit i větší zvětšeniny (40 x 60 nebo tak nějak).
Filtrová zásuvka by byla fajn, ale není nutná, protože pokud se nemýlím, existují i „filtry šroubovatelné před objektiv“ :)
Takže, nad nabídkami bych se moc radoval...
Přeji ještě příjemný den, Anton
mephisto
Ahoj Antone!
Zkus se podívat na eBay, tam se pořád objevují výhodné nabídky. Vlastně ani novější přístroje od Durstu a Kaisera nejsou příliš drahé. Pokud si chceš koupit zvětšovací přístroj, podívej se hned na takový s barevnou směšovací hlavou, použitý stojí kolem 200 eur včetně objektivu. Uvidíš, že jednou budeš fotit i barevné fotky a pak ho stejně budeš potřebovat. Je to jen můj tip.
S pozdravem mephisto ;)
Roman
Použitý fotoaparát Meopta Opemus 6 by se dal určitě sehnat i za méně než 100 € (na eBayi). Zkuste se také poptat v místních fotolabech a u prodejců, kteří často vyprodávají kvalitní profesionální vybavení za výprodejové ceny...
anton
Dobře, nejdřív díky za tipy!
Na eBayi se už dívám fakt dlouho, ale zatím jsem nenašel nic vhodného.
Nezná někdo z vás nějaké laboratoře v Berlíně, kde bych se mohl poptat?
Díky, Anton
Timur
Mám na prodej dalekohled Meopta Opemus 6a s bohatým příslušenstvím.
V případě zájmu mi prosím napiš na timuryueksel86@yahoo.de. Rád ti poskytnu podrobnější informace.
cfb_de
Ahoj Antone,
pokud se ti ta nabídka o číslo výš nelíbí: zřejmě jsi v Berlíně. V tom případě bys měl k Impexu jen kousek za rohem.
Tam by ti měli být schopni poradit a pomoci. Mně to tehdy taky udělali (dokonce i po telefonu).
Vlastně si myslím, že Opemus-5 nebo -6 jsou taky docela dobré. Sám mám model 5 :-)
S pozdravem,
Franz
anton
Ahoj, děkuji za milé odpovědi, už jsem si jeden pořídil!