SimonWeber
Cześć,
Tak, wiem, że nie należy zwracać się bezpośrednio do Mirko/FOTOIMPEX, ale chciałem tylko rzucić taką uwagę:
Chociaż uwielbiam skład i wygląd papierów ADOX, u mnie zawsze bardzo łatwo się one niszczą. (Wydaje mi się, że gdzieś już o tym czytałem, ale nie znalazłem nic w wyszukiwarce.)
Więc tylko jako pomysł: gdyby np. opakowanie 24x30 miało wymiary nie 24,5x30,5, a 28x34 cm, zaoszczędziłbym sporo taśmy klejącej na rogach :)
Poza tym nie ma w tym nic złego, papier jest przecież wystarczająco zabezpieczony czarną folią.
Pozdrawiam
Simon
cfb_de
Cześć Simon,
Czy chcesz też zapłacić za to znaczną dopłatę?
Nie, dziękuję. Po prostu przelewam to do starych kartonów. Chociaż w przypadku Vario Classic FB nie mam tego problemu: rolka pozostaje w torebce i idealnie mieści się w mojej małej walizce Bordcase :-)
Pozdrawiam serdecznie,
Franz
Gast
No cóż, „dopłata”: ile to ma być? To przecież nie może kosztować aż tyle, skoro chodzi o kolejne kartony – nie chodzi przecież o wymianę obecnych, tylko o to, że kiedy następnym razem będą produkowane kartony... i tak, nie miałbym absolutnie nic przeciwko, gdyby to było o jedno czy dwa euro więcej. I tak wszystko drożeje :)
Wolfgg
Czy nie macie przypadkiem jakichś pustych pudełek, które można przerobić na papierowy sejf? Wystarczy przykleić taśmę z tyłu jako zawias, a z przodu – na górze pokrywy i na dole dna – kawałek tektury o szerokości równej szerokości pudełka, wystający z przodu o 2 cm, i gotowe. Koniec z męczeniem się z papierowymi opakowaniami.
Pozdrawiam, Wolfgang
cfb_de
No właśnie. Nie bez powodu tak to napisałem.
Pozdrawiam serdecznie,
Franz
Gast
wolfgg podał wskazówkę, która znacznie wykraczała poza treść twojego wpisu...
meinjanur.