juergen
Witam wszystkich na forum,
to mój pierwszy wpis na tym forum. Śledzę je jednak od samego początku. Do napisania tego pierwszego wpisu skłoniła mnie pewna obawa dotycząca marki Forte. Znajomy fotograf powiedział mi, że Forte być może znów jest „na skraju upadłości”. Czy to prawda?
Myślałem, że przy malejącej liczbie konkurentów Forte może już funkcjonować bez obaw o przetrwanie.
Sam regularnie używam papierów Forte i jestem zadowolony. W przyszłości również chciałbym kupować Polywarmtone lub odpowiedni produkt Adox. Papiery Classicpan 200 w formacie 8x10 też są w porządku.
Kto może mnie uspokoić?
Dziękuję
Jürgen
cfb_de
Cześć Jürgen,
można cię uspokoić tylko częściowo. Forte przechodzi obecnie transformację z państwowego przedsiębiorstwa działającego w ramach gospodarki planowej w dostawcę niszowego.
Kiedyś byli niewypłacalni, w związku z tym przeprowadzili masowe zwolnienia, ograniczyli moce produkcyjne i powinni być teraz nieco lepiej dostosowani do rynku mikroprzedsiębiorstw.
Jednak nadal brakuje pieniędzy w sensie kapitału. Dlatego dostawy muszą być finansowane z góry, a zamówienia są kumulowane, aż firma Forte znów będzie mogła funkcjonować i opłacić surowce.
Jednak jakoś to się udaje. Nie tylko dlatego, że nasz gospodarz, chcąc nie chcąc, bierze udział w tej grze, ale także dlatego, że posiadamy najważniejsze zezwolenia na odstępstwa od unijnego prawa ochrony środowiska.
Pozdrawiam serdecznie,
Franz
MirkoBoeddecker
Jürgen,
Nie mogę potwierdzić niczego takiego.
Czy mógłbyś ewentualnie dokładniej opisać, co twój kolega tam miał?
Właśnie w piątek otrzymaliśmy nowe potwierdzenia zamówień z terminami dostaw na koniec marca i koniec kwietnia, a w czwartek dostarczono również świeży towar.
Jednak na Węgrzech też nie wszystko jest jeszcze całkowicie załatwione.
Robimy, co w naszej mocy, a Wy również możecie pomóc, kupując produkty Forte.
Pozdrawiam,
Mirko