Petzi
V katalogu FOTOIMPEX jsem se dočetl, že společnost A&O chce dodávat vývojku RODINAL za osminásobnou cenu oproti dosavadní. Jak to zdůvodňují? Takhle určitě moc neprodají. Nevěřím, že by to mohla být pravda.
FrankJBeckmann
Ahoj,
zatím jsem v obchodech ještě neviděl RODINAL od firmy A&O. Počkejme si nejdřív, kolik to nakonec opravdu bude stát. Pokud to bude opravdu tak drahé, vždycky se ještě dá protestovat nebo sáhnout po náhradním produktu. Důvod je jednoduchý: chtějí (a dokonce musí) na výrobě vydělat. Kromě toho je třeba vzít v úvahu, že s půl litrem RODINALU lze vyvolat minimálně 50 filmů.
Ahoj
Frank
piu58
Zkus třeba R09. Nezaznamenal jsem žádný rozdíl oproti RODINALU. Ale protože je R09 tak tmavě černý, dosud jsem při srovnatelné ceně volil RODINAL. Už při 50% přirážce bych ale použil Calbe-Chemie.
MirkoBoeddecker
To s cenou se dá snadno vysvětlit.
Dříve jsme měli spolehlivý zdroj, který dodával za výhodné ceny.
S bankrotem distribuční společnosti Agfa byly všem těmto zdrojům zrušeny všechny podmínky na seznamu.
A&O se na tomto pro ni novém trhu ještě trochu potácí a opatrně čichá vítr. Ten fouká ze všech stran s ostrostí, a tak okamžitě stáhli nos a prozatím nabízejí za staré velkoobchodní ceny Agfa Deutschland.
Kromě Foto Kleckermann v Kleinpoppelsdorfu však nikdo u Agfy nenakupoval za „standardní“ obchodní podmínky.
Velmi brzy si uvědomí, že se tak nic neprodá, a sníží cenu na úroveň, která nám umožní nabídnout konkurenceschopné ceny ve srovnání s podobnými produkty jiných výrobců (kdo by kupoval NEUTOL NE za 12 EUR za láhev??).
Nemusí to být tak levné jako před krachem Agfy, ale 8x dražší je také trochu přehnané. Někde uprostřed by se to mělo vyřešit.
Ve střednědobém horizontu se ale jistě vyplatí vyvolávat filmy s Classic F09, ADOX APH09 a podobnými produkty, které jsou cenově atraktivnější.
Dokud se však na trhu budou ještě vyskytovat zbytkové zásoby Agfy, nemůžeme do našeho ceníku uvést cenu 12 EUR, a proto jsme prozatím začali s vyřazováním tohoto produktu z nabídky.
S pozdravem,
Mirko