Senen
Aloha,
kdo mi může pomoci s mým problémem?
Zaostřovací kroužek na mém objektivu 50 mm 1:1,4 S.S.C. FD se zasekává a dá se nastavit pouze v rozmezí od 0,45 m do 2 m; při otáčení vrzá, jako by se pod ním nacházely nečistoty.
Už jsem se také pokusil povolit šrouby na bajonetovém kroužku, ale nemám vhodný nástroj, pouze hodinářské nářadí o velikosti 1,4 mm, které je však na tyto šrouby stále příliš velké. A upřímně řečeno, ani si na to moc netroufám.
Zná někdo levný servis nebo by to někdo z vás mohl opravit, samozřejmě za úplatu?
Fotografické obchody tady v Berlíně, které jsem zatím oslovil, to nechtějí/nemohou opravit a říkají, že bych to měl poslat do Canonu, jenže u nich to trvá týdny a stálo by mě to dost peněz.
Budu rád za všechny odpovědi!
Díky a pozdravy
Sen
PS: U Foto Matz mi technik řekl, že něco takového si můžu snadno opravit sám. U nich by to bylo drahé. Hrmpf...
huehnerhose
Ahoj Sen,
co se týče oprav, vyznám se jen v modelech Gölitz a Pentacon M42 :)
Ale zkusil jsi to už v tom obchodě Ostkreuz (Prügel, Neue Bahnhofstr. 6, 10245 Berlín)? Vím, že tam opravují i Canon a ceny byly zatím „rozumné“, když jsem tam něco měl.
Další možnost je pořídit si pořádnou sadu hodinářských šroubováků – moje zkušenost (která sice není příliš velká) mi říká, že se to vyplatí. A zaostřovací mechanismus se dá také snadno rozebrat. Většinou se jedná o kroužek s jemným a hrubým závitem, které stačí jednoduše odšroubovat.
S pozdravem
Sebastian
Gast
Opravnou s docela dobrou pověstí je firma Marland v ulici Handjerystraße ve čtvrti Schöneberg (Friedenau, poblíž stanice metra Friedrich-Wilhelm-Platz).
Opraví vám tam i starou Fujicu, takže by měli zvládnout opravit i takový objektiv.
cfb_de
A dobrým obchodem s nářadím je například Wiha.
www.wiha.com
S pozdravem
Franz, jehož Canon 1.4 prostě funguje