Gast
Ahoj,
ví tu někdo, jestli se ještě někde dá sehnat film do „Rollette“?????
Je to stará skládací kamera.
Vyrobila ji kolem roku 1920 firma Krauss ve Stuttgartu.
Cívka má šířku 5 cm.
Byla bych ráda, kdyby mi někdo odpověděl :-)
S pozdravem, Ilse
Wolf_XL
...předpokládám, že do této cívky patří svitkový film formátu 127 – a ten má Mirko v nabídce... Změř si přesně šířku mezi okraji cívky – měla by být 4,7 cm. Celková délka cívky – tedy včetně přesahů os – by u svitkového filmu formátu 127 měla činit přibližně 5,5 cm.
ChristianKolinski
Podle toho, co jsem na internetu o fotoaparátu Rolette našel, šlo o fotoaparát formátu 5x8; film č. 129, který se do něj vkládal, už dnes není k dostání, ani firma Film for Classics ho nemá v nabídce.
S pozdravem
Christian
Gast
Moc děkuji, Wolfe a Christiane!!!!
Znovu jsem to přesně změřil posuvným měřítkem.
Je to 5,8 cm včetně přesahů os a 5,2 cm uvnitř.
Pak se ten model 127 asi bude viklat a
na použití té kamery asi můžu zapomenout,
protože model 129 už se nevyrábí.
Škoda, ráda bych ji vyzkoušela.
S pozdravem, Ilse
Wolf_XL
...ještě bych to úplně nevzdával – co se hýbe, to se aspoň vejde do fotoaparátu!! Šikovný kutil by s tím určitě něco vymyslel... Kdybys měl dvě cívky formátu 129, dalo by se v nouzi dokonce převinout i formát 127. Nebylo by to sice moc pohodlné, protože by se to všechno muselo dít ve tmě, ale lepší než nic. Nebo obětuješ svitkový film nebo list plochého filmu, nastříháš si jednotlivé negativy a vyvoláš je podle starých osvědčených metod v misce... V tomhle případě by se ale hodil výměnný sáček.
Gast
Bohužel, bohužel mám jen jednu cívku...
To s ořezáváním by se také hodilo, ale ještě jsem nikdy nevyvolávala negativy v misce.
(Jen filmy v Jobo krabičkách) No, asi si o tom zase něco přečtu :) ....
Díky za pomoc!
Ilse
Gast
... nakonec jsem si objednala filmy formátu 127 a jeden z nich obětuji na „přizpůsobení cívky“.
Sama jsem velmi zvědavá na výsledek.
Samotné převíjení by pak nemělo být žádný problém.
S pozdravem, Ilse