eff-jay
Dobrý den, pane Bäckere
Jelikož se neznáme, rád bych se Vám krátce představil. Stejně jako Vy působím v maloobchodě. Nedávno jsem začal číst Vaše fórum a také fórum Phototec. Při tom jsem si všiml zneužívání obou fór. Jeden z Vašich členů využívá fóra způsobem, který poškozuje Vaše podnikání. Pod přezdívkou chb píše v tomto fóru příspěvky na dotazy Vašich zákazníků a budí dojem, že je přátelský a kompetentní, což však bohužel není, alespoň ne v každém příspěvku. Nemohu však posoudit všechny. Pod svým jménem Franz S Borgerding pak píše v druhém fóru. Tam však není příliš přátelský. Abych to shrnul. chb se vydává za vašeho přítele, blahopřeje vám k narozeninám, ale pak chce ve fóru Phototec vyvolat proti vám negativní náladu. Pokud nyní jako zainteresovaný čtenář sledujete obě fóra, na první pohled dojdete k následujícímu závěru: Jste podvodník, který se snaží o rychlý zisk, a totéž pak platí i pro firmu Maco.
Abych to vysvětlil, rád bych to ilustroval na příkladech z vašeho sortimentu:
Na fóru Phototec chválí produkty, které pan Löfler neprodává, z sortimentu Adox-Efke-Foma do nebes a dává četné tipy na úspěšné zpracování; správnost jeho údajů nemohu a nechci ověřovat. Jinak je tomu u produktů Maco. Ty jsou naprosto příšerné a prodávají se za lichvářské ceny. To však nechce dokázat, stejně jako já se odmítá postavit před důkaz a pouze vyzývá k bojkotu.
Na fóru FOTOIMPEX je to najednou jiné: produkty ADOX-Efke-Foma jsou příšerné a prodáváte je za lichvářské ceny, zatímco produkty Maco jsou ignorovány. Pokud se objeví nějaká otázka, nedostanete od něj odpověď. To ale chápu, ani já nemám celý den čas na své hobby a nemohu a nechci odpovídat na každou otázku začátečníka.
Pan Löfler má podobný problém s odpovídáním na dotazy svých zákazníků. Jak již bylo řečeno, jeho sortiment je ignorován a místo toho se zde objevují pouze tipy na zpracování produktů, které jsou z pohledu pana Borgerdinga vhodné. Pokud má někdo dotaz k produktu, je naštěstí pro spotřebitele poukázáno na možnost, že u pana Löflera není nutné kupovat věci nové a drahé, mnohem lepší je nákup na eBayi, ať už nové, nebo použité. Já sám však nemohu správnost těchto tvrzení ověřit. Nejsem členem eBay, a proto mám pouze možnost porovnat ceníky od vás, pana Löflera, a ještě od Brenner Fotoversand. U Foto Koch a Würzburger Fotoversand jsem už delší dobu nic neobjednával, a proto od těchto šetřílků již nedostávám katalogy. Totéž udělal pan Löfler, údajně z důvodu úspory nákladů už katalogy netiskne. Jsem tak nucen pořídit si počítač a objednávat jeho produkty v internetovém obchodě. Na to ale vůbec nemám chuť. Vůbec totiž nerad sedím u počítače. Ale když teď moc nesurfuji na internetu, hážu Deutsche Telekom peníze za paušál do krku, aniž bych z toho měl nějaký užitek. Správnost mých tvrzení v této souvislosti nemohu a nechci dokázat. Je to prostě ten tupý pocit, že všichni na tomto světě jdou jen po mých penězích, a proto jsem v této souvislosti nucen jmenovat konkrétní jména. Kdybych jako Harry Potter pořád jen říkal „Víte, o kom mluvím“, nikdo by si této mezinárodní konspirace nevšiml.
Ještě jsem nemluvil se svým právníkem, doufám, že jsem svými otevřenými dopisy někoho neurazil, nepoškodil pověst nebo tak něco. To bych v žádném případě nechtěl. Bojím se zákona, už mám i záznam v trestním rejstříku. Ale to vlastně není moje vina, kdyby mě můj soused neudal, měl bych teď k dispozici peníze. Někdy se mu ale pomstím, zatím o něm jen za jeho zády mluvím špatně. Když se dodatečně dozvěděl díky fámě, kterou jsem vypustil, že ten druhý soused nakonec za svůj Opel Zafira zaplatil asi o 50 eur méně, vyletěl z kůže. Nemám ponětí, jak se v tom autosalonu počítá, ale on taky ne, a tak tomu ten idiot prostě uvěřil, hehehe.
Moje matka mi vždycky říkala, že s poctivostí a slušností se v životě dostaneš nejdál, ale taky mi jednou řekla, že Ježíšek existuje. Ve skutečnosti musela na dárky tvrdě pracovat. Ale ona prostě lže, to vím od svého bratra, kterému bych ale přál mor, já mám přece školní vysvědčení.
Moje žena se právě ptá, co tu dělám, musím přestat, jsem totiž moc upovídaný. Teď ale musíte ten text přečíst, protože víte, že když si nevšimnu, že se o mě dost nezajímáte, řeknu to panu Löflerovi. Ten určitě čte všechno, co se píše na jeho fóru, má na to celý den čas, opravdu nemusí vydělávat peníze. A protože na obou fórech píšu pod přezdívkou eff-jay, každý hned ví, kdo jsem.
S pozdravem Franz-Josef Jméno a adresu znáte.
Gast
Pane eff-jay,
vážně, o co tu teď jde? Co k tomu chcete říct? Už tak jsem měl potíže pochopit váš nesmyslný příspěvek na sousedním fóru. Ale zdá se, že jsem v tom nebyl sám.
Místo toho, abyste se s manželkou hádal kvůli tomu, že tolik píšete na počítači, nebo abyste otravoval sousedy, členy fóra atd., byste možná měl raději přemýšlet o fyzické kompenzaci svých psychických problémů. Pomůže vám sport v jeho mnoha podobách. Nebo jděte se svou ženou na dobrou večeři, abyste na chvíli zapomněl na zlo světa obecně a na zlomyslnost některých členů fóra konkrétně. Možná vás při tom napadne, co byste mohli po večeři podniknout společně – abyste na chvíli zapomněl na svůj drahý internetový paušál.
S veškerou úctou, potřebujete pomoc.
S pozdravem, Karsten.
eff-jay
Ahoj
Moje odpověď v co nejkratší formě
Vzájemnost – každý pomáhá každému
Pomoc – hledáš pomoc – zeptej se odborníků
Výměna – na oplátku pomůžeš ostatním
Trvej na dodržování těchto pravidel.
Pokud si všimneš, že někdo tato pravidla nedodržuje, upozorni na to
Můj postup. Snažím se pravidla co nejobecněji vysvětlit na názorných příkladech. To upoutá pozornost na daný problém. Vyzývám své spolubojovníky, aby využili zvědavost, která tím vznikne, a začali pátrat. Až budete zkoumat pravdivost tvrzení, přečtěte si příspěvky od Franze S. Borgerdinga nebo chb.
Pak si uvědomíte, že systém může fungovat jen tehdy, když se ho každý snaží dodržovat.
Jinak bych rád poukázal na pravidla, která se snažím dodržovat; pokud se mi to ne vždy podaří, prosím o shovívavost.
Lidská důstojnost je nedotknutelná
Moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého
Co nechci, aby mi bylo činěno, nečiním ani druhým
Každý člověk má právo na svobodu a na hledání štěstí
Jednota, právo a svoboda
Blaho společenství má přednost před blaho jednotlivce
Moc ve státě pochází od lidu
Toto je volná citace, protože nevím, kdy a od koho jsem to slyšel.
Pokud si myslím, že jsem jediný, kdo se nemusí řídit tímto systémem, jsem to já, kdo ho ničí. Proto se snažím ho dodržovat.
Pokud si někdo myslí, že kvůli tomuto postoji jsem duševně nemocný, má pravdu. Jakmile si už neuvědomím, že jsem nemocný, tak jím budu.
Ale dokážu s tím žít.
Řekl jsem to anonymně, abych si zachoval tělesnou neporušenost. Bojím se lidí, kteří chtějí tento systém zničit.
V budoucnu budu v případě krátké odpovědi jednoduše odkazovat na tento příspěvek.
S pozdravem Franz-Josef