skydl Ahoj, na své stránce jsem zveřejnil pár fotek, které byly pořízeny na film ADOX 100CHM. Fotky byly pouze naskenovány v původní velikosti a nijak dále neupraveny!!
Christoph Ahoj, mám k tomu otázku: jsou ty fotky pořízené na film Adox CHS 100 (dříve známý pod názvem Efke)? Film CHM 100 totiž neexistuje, je k dispozici pouze CHM 125 (který má být údajně totožný s anglickým filmem)? S pozdravem Christoph
skydl Ahoj, ano, mám na mysli CHM 125. Promiň, s těmi všemi označeními mám někdy trochu potíže. :D CHS 100 jsem si taky vyvolal doma, podle mě taky není špatný. Jen by mohl být o něco lepší při velkých zvětšeních. Momentálně vyvolávám fotky, jak už jsem zmínil na svém webu, ve formátu 13x18. Zdravím Skydl
FrankJBeckmann Ahoj, ano, mám na mysli CHM 125. Promiň, s těmi všemi označeními mám někdy trochu potíže. :D [right][post="6932"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right]Tvůj úvodní text ale vůbec nesedí k modelu CHM 125. Ahoj Frank
Christoph Ahoj skydl, pokud jsi už také vyvolal film CHS 100, zajímalo by mě, jestli jsi použil formát kinofilmu a jak silně je podklad zbarvený. Tento film by mě totiž zajímal i pro reverzní vyvolání. S pozdravem Christoph
skydl Tak, teď jsem to konečně opravil: „BYL TO CHS 100 OD ADOXU“ Jelikož mám CHM 125 i CHS 100, tak jsem si to někdy popletl. Opravil jsem také typ filmu na své stránce :) Ještě jednou se omlouvám! Podklad není tak silně zabarvený jako u Ilfordu FP4+. Expozice filmu se blíží časům Ilfordu FP4+. Pozdravy Skydl
skydl Omlouvám se za ty poslední výtisky. Jsou fakt pod průměrem... Ale ten poslední film měl nějak skvrny. Vodní skvrny jsem mohl vyloučit, protože používám smáčedlo a ani ostatní filmy neměly na negativu takové skvrny. Netuším, co to je! Možná dnes večer udělám ještě pár zvětšenin a doufám, že je to jen u prvních 6 snímků (no, malá naděje). Ale ty snímky dám na internet. P.S. Skener a zvětšovací přístroj vždy ošetřuji antistatickým hadříkem a stlačeným vzduchem. Ale jak jsem řekl, je to na negativu. Musel jsem tam něco udělat špatně, sakra!! Pozdrav Thorsten