Stagirit
Které fotolaboratoře v Budapešti byste doporučili?
Zejména pro barevné fotografie (C-41 s zvětšeninami).
A kde se dají koupit filmy a chemikálie pro černobílé fotografie?
MirkoBoeddecker
Od té doby, co už obchod Forte neexistuje, to bohužel nevypadá moc dobře.
Musíš vyjet z centra.
Ještě se na to poptám a ozvu se.
Mirko
Roman
Cože, obchod Forte v ulici Merleg už neexistuje?
MirkoBoeddecker
Forte už nefunguje a nový majitel se chtěl specializovat na digitální fotoaparáty.
Stagirit
V Budapešti už nejsou žádné obchody?
Škoda…
Gast
Stargirit
Navrhuji, abys zkusil vyhledat na Googlu „Maďarsko“ a podíval se tam; pokud to nepomůže, najdi nějaké maďarské fotografické fórum a zadej tam svůj dotaz.
Nevím, jestli umíš maďarsky – já osobně to neumím –, ale v Maďarsku se určitě najde někdo, kdo čte toto fórum a umí rusky, anglicky, francouzsky nebo německy, pokud tedy takové laboratoře existují.
S pozdravem
Werner
cfb_de
Ahoj Stagirite,
stačí i google.de, kde najdeš mimo jiné tohle:
Laboratoře Kodak v Budapešti
S pozdravem,
Franz
Stagirit
Díky, až tak daleko jsem se taky dostal, jen jsem doufal v nějaké osobní doporučení.
S maďarštinou to u mě vypadá dost špatně.
Rusky taky ne, vyrostl jsem na špatné straně zdi.
A Maďarů, kteří umí anglicky, je jen velmi málo.
Roman
Jak moc to spěchá? Moje přítelkyně je napůl Maďarka (pravá rakousko-uherská směs :D ) a má v Budapešti dobrou kamarádku, jejíž přítel je profesionální módní fotograf, tak bychom se tam mohli zeptat...
Gast
Není to nijak naléhavé.
Moje bývalá je sice taky Maďarka, ale nezná v Maďarsku žádného fotografa.
Ale kdyby ses mohl náhodou poptat, bylo by to super.
Roman
Jo, už jsem se ho předem zeptal, ale právě je kvůli focení katalogu až do konce týdne na Bali (ZÁVIST!!!!) – zkusím to pak znovu.
Roman
Gast
Moc děkuji už teď!
Roman
Ahoj!
Sice s opožděním, ale přesto: tady si ten maďarský známý kupuje černobílé filmy:
5. obvod, Váci u. 9/a – obchod se ironicky jmenuje DIGILAB.
Pro vyvolání barevných filmů a zvětšeniny momentálně nemá žádný dobrý tip – laboratoř, kterou dosud využíval, nedávno zavřela, pro své aktuální zakázky z katalogu pracuje digitálně a pro analogovou laboratoř si musí nejprve znovu poptat.
Roman