Gast
V obchodě ten film „momentálně“ nemají. Ani mi nedali moc naděje.
V modelu R09 se mi vlastně docela líbil, hlavně samozřejmě za tu cenu, a nějak se mi k mé Isolette i „hodil“.
Bude ten film v dohledné době zase k dostání?
Robert
MirkoBoeddecker
Roberte,
snažíme se o to už několik týdnů.
Naše továrna trpí stejnými problémy jako zbytek světa mimo značky Kodak a Fuji: v současné době není na trhu k dostání žádný nosič pro svitkový film.
Jakmile budou nosiče opět k dispozici, dostaneme nabídku.
Cena nosiče bohužel v poslední době extrémně vzrostla.
Je možné, že film pak bude cenově neatraktivní.
Dáme vědět, až to bude aktuální.
S pozdravem,
Mirko
Gast
Mirko,
právě jsem dostal Shanghaipan GP 3 z Tchaj-wanu, s datem výroby 2/2008. Je to přece ten samý film, nezdá se mi, že by se přestal vyrábět; ten člověk tam tvrdí, že je k dispozici neomezeně.
Jonas
Gast
Ještě něco
Trochu jsem to vygooglil, abych to mohl říct: v Číně stojí ten film v obchodě asi 60 centů za kus, což nepřímo znamená, že by se měl v Mnichově prodávat mnohem dráž.
Začíná mi to tady připadat hloupé, viz také příběh s domovskou stránkou. Tento zelenkavě lesklý nosný materiál nepoužívá nikdo jiný, jedná se o čínský nosič rentgenového filmu a napíšu do továrny v Šanghaji, abych si vyžádal informace.
Jonas
Gast
Je dnes snad vyhlášena všeobecná mobilizace?
MirkoBoeddecker
Jonasi,
výrobce svitkového filmu Classic 100 ECO nám sdělil, že minimální objednávka musí činit půl milionu rolí, protože při menším množství nemůže nakoupit nosný materiál.
Ostatní výrobci jsou na tom stejně a výrobce nosného materiálu shromažďuje objednávky.
Zároveň výrobce nosného materiálu oznámil, že cena nosného materiálu výrazně vzroste kvůli poklesu poptávky.
Musíme tedy počkat:
1) Až se nashromáždí dostatek hromadných objednávek na nosič, aby se mohl vyrábět (už se jich nashromáždilo dost a v současné době se hovoří o dubnu – to je nová informace ze včerejška)
2) Jaká bude cena nových filmů, až bude dodán dražší nosič, protože je třeba počítat s tím, že cena vzroste.
To je stav mých informací a dosud jsem neměl důvod tyto údaje zpochybňovat nebo se na ně ptát. Je to také neobvyklé. Normálně všichni chtějí prodávat. Když dodavatel řekne, že nemůže dodat z důvodu XY, vlastně se na to neptám, protože si myslím, že to bude pravda, protože jakou by měl motivaci nechtít prodávat?
Rentgenové filmy se nanášejí na jiný nosič než svitkové filmy. Ten je tenčí (nosič svitkového filmu) a má jinou ochranu proti světelnému okruhu.
V tom je právě celé dilema! Nosič lze použít pouze pro svitkové filmy, a proto je situace s dodávkami tak špatná.
Pokud skutečně znáš někoho na Tchaj-wanu, kde se v Číně dá levně koupit nosič, který je vhodný pro svitkové filmy a který by se případně dal použít i pro rentgenové filmy (a byl by tak vždy k dispozici), byla by to skvělá informace.
Pokud bys mohl sehnat i vzorky a cenu, mohli bychom uzavřít obchod.
To je přesně ten produkt, který už 8 týdnů zoufale potřebujeme.
Je totiž velká škoda, že od listopadu nemůžeme vyrábět R25 a R100, a je také škoda, že už nejsou k dispozici žádné Classicpan Ecos.
Mohli bychom je prodávat každý den....
S pozdravem,
Mirko
Gast
Mirko,
podkladový materiál je docela tenký (ještě jednou jsem se podíval, Ecos jsou silnější), zdá se, že pro čínský trh jsou vynalézavější.
Zajdi na fórum Löffler, vyhledej Shanghai a najdeš někoho, kdo prodává filmy Shanghai přes eBay, 11 EUR za 10 kusů, 6 EUR poštovné, cenově jste bez poštovného výhodnější, ale odkaz sem přesto nedám.
Objednal jsem si tu fólii jen ze zvědavosti, ale jinak je to stejné jako vaše Eco: čínské balení, krepová lepicí páska, lepicí jazýčky, které nelepí.
Před chvílí jsem měl tak nějak pocit, že tu fólii chcete vyřadit z sortimentu s nějakou chabou výmluvou.
Jonas
Gast
Mirko, oprav to prosím, omylem jsem do pole „Odesílatel“ napsal oslovení, nebo smaž můj příspěvek.
Jonas
cfb_de
Jonasi,
když se zaregistruješ, nic takového se ti automaticky nestane :-)
S pozdravem,
Franz
Gast
Mirko, Jonasi,
nedělejte z toho takovou vědu, moje teorie je následující: i když to možná zní paradoxně, společnost Shanghai-Films, nebo jak se ta firma jmenuje, má ještě nosný materiál, ale nechce ho vydat.
Já bych to udělal stejně. Představte si, že jste zavedený výrobce v Číně. Vydali byste svůj poslední surový film na zakázku pro jiné vydavatelství? Já bych, dokud to jde, zásoboval vlastní trh.
Kdyby totiž teď splnili Mirkovu zakázku, surový materiál by byl pryč a zákazníci v Říši středu by byli naštvaní, protože by už nedostali žádný film.
Werner
Gast
Mirko,
když už jsme u těch držáků na svitkové filmy, nešly by snad držáky na malý formát?
V tom případě bych se spojil s Ukrajinci („Oni to mají a my to chceme“ – citát z filmu „Eins, zwei, drei“ od Billyho Wildera), nebo proč raději kupuješ držáky v Číně než na Ukrajině, když se mzdy tam moc neliší a kvalita je stejně mizerná, pokud vůbec nějaká.
Je možné, že v tom hraje roli malá averze vůči Sovětskému svazu z dob bývalé NDR?
Werner
MirkoBoeddecker
Wernere,
Svema zkrachovala a můj kontakt tam byl propuštěn :-(
Nosič KB je příliš tlustý – film by měl buď jen 11 snímků, nebo by se na cívku nevešel....
Mirko
cfb_de
Ahoj Mirko,
tak se zkus poptat u Svemy, stejně jako jsme to udělali my u tebe ohledně barytu v rolích :-) Trhy a produkty se přece dají i vytvářet.
Ale to asi už dávno děláš.
S pozdravem,
Franz
Gast
Mirko,
co kdybychom se všichni složili a koupili tu továrnu na stavební materiály, co ty na to?
Roland
cfb_de
Rolande,
Zaplať nejprve tisícovku v hotovosti, ne na účet.
S pozdravem,
Franz
Gast
Franz,
v ukrajinských hřivnách nebo v eurech?
Roland
cfb_de
Rolande,
Eura. Pro takové investice se tu nepoužívá žádná jiná měna. V hřivnách by to bylo podstatně víc a to bys tady v Německu nemohl jen tak směnit a pak dovézt v hotovosti.
S pozdravem,
Franz
Gast
Franzi,
myslím, že by tu továrnu zbourali, jen aby si lidi udrželi práci, ale já už jdu spát,
tak dobrou noc
Roland
PhilippReichmuth
Na takové investice se rovněž nevztahuje žádná jiná měna.
No, milion (to by v tuto chvíli mělo být asi 6,5 milionu UAH) ještě není *tak* moc peněz... ty se dají ještě vyplatit v hotovosti.
V hřivnách by to bylo podstatně více a to bys tady v Německu nemohl jen tak vyměnit a pak dovézt v hotovosti.
Ani ten milion v eurech se nedá tak snadno dovézt v hotovosti.
Philipp
Gast
Ahoj,
když pominu kurz UAH, přijde mi to všechno dost skličující; vlastně jsme doufali, že s malými výrobci budeme na bezpečné straně.
Teď se ale čím dál víc ukazuje, že nám to k ničemu není, vůbec k ničemu, dokud nosný materiál pochází od velkých koncernů.
Možná se teď ještě podaří dát dohromady potřebné množství, ale jak to bude vypadat za 5 let, natož za 20 nebo 30 let (pokud budu ve svých 90 letech ještě fotit, což mám rozhodně v plánu).
Mám skoro pocit, že zásobování je ten kritický bod, který může náš koníček stát hlavu.
Myslím, že je opravdu nutné něco s tím udělat.
Roland