Gast
Mirko,
jaké formáty a stupně citlivosti filmu Adox Nuance vlastně nabízíte? Podle toho, na kterou část vaší webové stránky nebo katalogu se podívám, nacházím různé údaje ohledně dostupných stupňů citlivosti a formátů.
Konkrétně v katalogu je uvedeno, že je k dispozici ve variantách měkká, speciální a normální. Je to tisková chyba? Pod starým názvem se přece vždy nabízely varianty speciální, normální a tvrdá, ne?
Díky, Roland
MirkoBoeddecker
Rolande,
Aby nedošlo k záměně.
Classic Museum se nyní jmenuje ADOX Museum a v katalogu je na straně 55.
ADOX Nuance (strana 54) je nový papír, který se na krátkou dobu (než dostal svůj definitivní název) dočasně jmenoval ADOX Classic Arts (v té době však ještě nebyl k dispozici v plném sortimentu).
Nová emulze spadá přibližně do těchto gradací:
1 = kód na obalu (G1) = textový popis měkký
2,5 = kód na obalu (G2) = textový popis speciální
3,5 = kód na obalu (G3) = textový popis normální
G1 můžeme vyrobit pouze na objednávku při minimálním odběru 1000 m².
G2 a G3 máme skladem.
Zpočátku jsme nevěděli, jak přesně budou gradace vypadat, a museli jsme nejprve vyrobit na velkém stroji, abychom mohli provést přesnější měření.
S pozdravem,
Mirko
Gast
Mirko,
je možné, že se někdy objeví i varianta „tvrdá“? Koupil jsem si balení „ADOX Classic Arts“ a vlastně se mi líbilo víc než Bromofort (alias Classic Museum, Universal BB atd.), ale tu tvrdou bych si rád pořídil.
Klidně můžete ty ostatní varianty vyřadit.
Roland
MirkoBoeddecker
Rolande,
Museum NENÍ a nikdy nebylo Bromofort.
Papír Nuance s gradací vyšší než 3,5 bohužel nevyrábíme.
Papír Nuance je určen pro milovníky nejvyšší kvality, kteří pracují kontaktní technikou a dbají na to, aby jejich negativy nemusely být zvětšovány s výrazně odlišnou gradací. Odtud pramení relativně úzký rozsah gradace.
To, co činí tento papír jedinečným, je diferenciace světel. Čím vyšší je gradace, tím více se tato diferenciace ztrácí.
To je trh pro tento papír (... a z 99 % se nachází v USA u Zonis).
Pokud chceš zvětšovat „zcela normálně“ na pevné gradace, tak jako ostatní na multigrade, zbývá ještě Fomabrom.
To zde pro zákazníky, jako jsi ty, udržujeme v malých množstvích s obrovským úsilím a, vzhledem k tomuto úsilí, za dotovaných podmínek.
I pro muzeum dodáváme jiné gradace než běžné pouze na objednávku.
Chtěl bych však poznamenat, že i já rád používám Nuance kvůli diferenciaci světel. Při přiměřeně dobré expozici a přiměřeně dobrém vyvolání se 90 % mých snímků povede a ty, které se nepovedou, jsou stejně takové problémové případy, že zvětšování většinou nestojí za to.
Pracuji však vždy s dvoukádinkovým vyvoláním a pak mám k dispozici gradaci G2 2–3 a G3 2,5–4 – víc nepotřebuji.
S pozdravem,
Mirko
PhilippeGrunchec
Proč není k dispozici (polo)matná verze :) ?
MirkoBoeddecker
To jsme bohužel museli u předchozího produktu (Classic Arts) již v roce 1998 kvůli nedostatečnému zájmu ukončit :(
Byl však velmi matný, tedy ne polomatný jako Polywarmtone 15 nebo 18.
V našem sortimentu máme ještě jeden papír s pevnou gradací a matným povrchem, a to Fomabrom.
Foma nám ho dodává také v baleních.
S pozdravem,
Mirko
PhilippeGrunchec
Ve skutečnosti je to ale úplně jinak (lith-print) :(
MirkoBoeddecker
Píše se to snad jinak při lith-printu?
Co byste si přál (zkusme to takhle)?
S pozdravem,
Mirko
PhilippeGrunchec
Jak vypadají povrchy „crystal“ a „silk“?
Ideálním povrchem je (byl!) pro mě ten u modelu PW17: není tak lesklý jako u PW14, ani tak matný jako u PW15.
MirkoBoeddecker
Matná Nuance je o něco matnější než PW 15.
Bohužel nemáme dostatek objednávek na výrobu s matným povrchem.
Potřebovali bychom minimálně 1000 m², přičemž jsme ochotni 500 m² z toho uložit do skladu.
Pokud by tedy přišly předobjednávky na G2 v matném provedení, dalo by se s tím něco udělat.
To odpovídá přibližně 140 balení 24x30/50.
Mimochodem, na skladě máme ještě PW 17 a PW 18.
Crystal a Silk již nenabízíme.
S pozdravem,
Mirko
PhilippeGrunchec
Myslel jsem tím „silk“ a „crystal“ kvůli jemným Nuancím :)
MirkoBoeddecker
Já taky ;-)
HenningH
Můj dotaz se při aktualizaci nějak ztratil... :o
Má rámeček modelu Nuance spíše bílou barvu (jako u Variotone) nebo spíše krémovou (jako u Fomatone)?
S pozdravem
Henning
MirkoBoeddecker
Nuance je, stejně jako MCC nebo Vario Classic, nalita na neopracovaný podklad.
S pozdravem,
Mirko