...
Každý snímek byl posetý něčím, co vypadalo jako nějaký chemický spad. Musel jsem z každého snímku odstranit doslova stovky malých skvrn.
Nejdřív jsem si myslel, že je to vodou. Tuto sestavu používám už roky a nikdy jsem se s tím nesetkal. Vodu filtruji, ale napadlo mě, že se možná něco stalo.
...
Přesto... tenhle film se mi líbí. Potěšilo mě, že ten problém se skvrnkami nebyl vlastní filmu, ale byl způsoben kombinací několika faktorů.
[right][post="6370"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right]
Začínám si říkat, jestli ten problém s tečkami nemá něco společného s dobou v vývojce. Zapomněl jsem zmínit, že ADX49 ředím v poměru 1:2 a ne 1:1. To dává 17 minut ve vývojce. HC-110 vyžadoval jen 6 minut.
Mohla by to způsobit délka expozice ve vývojovém roztoku? Vypadá to jako stovky drobných částeček prachu... to znamená, že je na negativu skutečně vidíte pomocí lupy. Při skenování jsou opravdu dobře vidět. Jsou tak malé, že by mě nepřekvapilo, kdybyste je neviděli ani na difúzním zvětšovacím přístroji.
Každopádně jsem teď přes týden pryč z domova, ale až se vrátím, vyzkouším ADX49 zředěný v poměru 1:1. Líbí se mi vzhled, který tento vývojka dává, takže opravdu chci, aby to s Fomapanem 400 fungovalo.
To vše může znít jako kritika. Musím jen říct, že to nestačí na to, aby mě to odradilo od používání Fomapanu. Ten film se mi líbí.