Gast
Ahoj všichni na fóru,
má už někdo z vás zkušenosti s Fomabrom Variant, který je tu k dostání teprve nedávno, a se Splitgrade od Heilandu? Jaké nastavení je třeba použít, aby se rychle dostalo k prvnímu (použitelnému!) zkušebnímu proužku?
Já sám to bohužel budu moct vyzkoušet až za pár týdnů...
S pozdravem!
Johannes
fotohuisrovo
Zatím ne, ale požádali jsme Jürgena Heilanda, aby otestoval Fomaspeed Variant III a Fomabrom Variant na papíru Split Grade od firmy Heiland. Jak to dopadne, uvidíme ve verzi 2.5. Dále bylo možné otestovat i některé druhy papíru: Agfa MCP-MCC, Kodak atd.
S pozdravem,
Robert
cfb_de
Ahoj Roberte,
na to vyřazování dokumentů mám jiný názor. Nejen u mě by totiž mohlo být ještě dost MCP/MCC na skladě.
Prosím, řekni panu Heilandovi, ať s tím vyřazováním ještě počká. I když mi to vlastně nevadí, protože (zatím?) nemám žádný Splitgrade.
S pozdravem,
Franz
Gast
Do léta na to ještě nemá čas. Dále teď testuji, zda jsou emulze stejné, protože při příliš velkých odchylkách to nemá smysl.
Sklad Split Grades je docela plný, takže o něco méně papírů na trhu znamená jen zbytečnou práci navíc.
S pozdravem,
Robert
P.S. Samozřejmě není povinnost provádět upgrade, záleží také na tom, jaké papíry používáte.
Gast
Ahoj členové fóra,
trochu jsem si s tím pohrál (bez vědeckých ambicí):
S nastavením Splitgrade pro papír AGFA-PE se dá docela dobře dosáhnout expozičních časů a gradace papíru Fomabrom Var.III, avšak – a to by mělo být přece podstatou kalibrace – změny časů, které vyplývají ze změny gradace, nesedí . Ale alespoň máte hned na první pokus první (přijatelný) zkušební proužek – zbytek je pak jen doladění.
S pozdravem
Johannes
WolfgangMoersch
Nastavení: Ostatní – střední citlivost
NEUTOL WA 1+12: T -0,4 G +0,7
SE2 1+12: T -0,2 G +0,7
SE6 1+12: T -0,4 G +0,6
Doba vyvolávání vždy tři minuty. Jedná se o hodnoty z mé praxe, nikoli o přesnou kalibraci. Hodnoty jsou si tak blízké, že u srovnatelných receptur lze očekávat podobné korekční hodnoty.
Gast
Pane Moersch,
moc děkuji za zaslání údajů!
S pozdravem ze Salcburku!
Johannes