Rád bych upozornil naše zákazníky na projekt, který zahájil náš partner v USA, společnost JandC.
Společnost Kodak pro nás rozřeže celou masterrolu listového filmu TMAX 400 na rozměry požadované našimi zákazníky.
Např. 2 1/4 x 3 1/4, 8x20, 12x20, 11x14 atd.
Pokud máte zájem, přečtěte si prosím níže uvedené informace.
Své dotazy můžete zasílat přímo společnosti JandC (sales@jandcphoto.com) nebo kontaktovat FOTOIMPEX.
S pozdravem,
Mirko
-----------------------------------------------------
Nákup archového filmu KODAK T-Max 400 ULF
Zveřejněno 1. 5. 2006
Klikněte na odkaz (
PDF s objednávkovým formulářem a seznamem velikostí) a stáhněte si objednávkový formulář pro tuto nabídku. Tento objednávkový formulář slouží k předobjednání archového filmu Kodak T-Max 400 v níže uvedených velikostech. Pokud rozměr, o který máte zájem, není uveden, kontaktujte nás prosím e-mailem. Období předobjednávek a uvedená sleva platí od 5. ledna 2006 do 30. ledna 2006.
Aby byly všechny předobjednávky přijaty, musí být v plné výši předem uhrazeny šekem, poštovní poukázkou nebo kreditní kartou. Po obdržení objednávky provedeme autorizaci vaší kreditní karty. Jakmile dosáhneme minimálního objemu objednávek pro zadání objednávky u společnosti Kodak, vaši kartu za objednávku naúčtujeme.
Vzhledem ke zvláštní povaze tohoto nákupu není možné poskytnout žádné vrácení peněz ani přijmout vrácené zboží.
Tento objednávkový formulář spolu s platbou zašlete poštou (nebo v případě platby kreditní kartou poštou či faxem) na adresu:
JandC Photo
11936 W. 119th Street #263
Overland Park, KS 66213
fax: (702) 920-8826
Naše call centrum nepřijímá objednávky na tento nákup. Všechny objednávky musí být zadány na tomto formuláři a podepsány.
Platbu můžete provést také prostřednictvím služby PayPal (sales@jandcphoto.com). Aby však byla vaše objednávka přijata, musíte nám zaslat tento formulář s vaší objednávkou a podpisem. Objednávky provedené prostřednictvím služby PayPal budou z vašeho účtu strženy při zadání objednávky.
Datum dodání nebylo dosud stanoveno a nelze jej určit, dokud společnost Kodak nebude mít k dispozici všechny informace o řezání pro objednané rozměry. Všechny zákazníky budeme v únoru informovat o termínu dodání. V tuto chvíli však očekáváme dodání někdy koncem března.
Poštovné uvedené v objednávkovém formuláři platí pouze pro USA. Mezinárodní poštovné bude účtováno před odesláním podle skutečné sazby. Můžeme vám poskytnout odhad, pokud nám zašlete e-mail s vašimi požadavky.
Děkujeme.
Výsledky testů týkající se skladovatelnosti filmu Kodak T-Max 400 od Claye Harmonse
Jak bylo zveřejněno na fóru APUG:
Dobře, několik lidí mě požádalo, abych provedl tento test, protože mám nějaké zkušenosti se speciálními objednávkami filmu Tmax 400. V červenci 2001 jsem zakoupil film 5x7 TMY. Datum expirace na krabici bylo červenec 2003. Měl jsem je v mrazáku až do roku 2004. Od té doby byly skladovány při pokojové teplotě. Nevyvolaný list vyvolaný v Pyrocat HD v poměru 1:1:50 po dobu 10 minut při teplotě 68 stupňů poskytl následující hodnoty základu a mlhy:
Vizuální 0,11
Modrá (Ortho) 0,15
UV 0,35
Zvolil jsem barvicí vývojku, protože pro nás, kteří pracujeme s alternativními procesy, představuje tak trochu nejhorší možný případ. Jak film stárne, neměl by být problém přejít na použití nebarvicí vývojky po zbytek jeho životnosti.
To by mělo lidem dát představu o tom, jak dobře se tento materiál uchovává. Zjevně se uchovává docela dobře! Tak si objednávejte! Vzhledem k údajům, které jsem právě zaznamenal, odhaduji, že by měl být použitelný ještě několik let.
Další poznámky k TMY: Všiml jsem si, že je obzvláště citlivý na rentgenovou kontrolu na letištích. Označuji své krabice, když procházejí přístrojem, a film nikdy neprocházím více než dvakrát. Naučil jsem se to na vlastní kůži. Před několika lety jsem absolvoval dvě cesty tam a zpět a měl jsem opravdu vysokou úroveň zamlžení. To není překvapení, vzhledem k obrovským recipročním vlastnostem filmu.