MirkoBoeddecker
W ciągu ostatniego półrocza powitaliśmy wielu nowych użytkowników forum.
To trochę przykre, ale w serwerowni zaczyna robić się ciasno.
Nasz stary pakiet hostingowy nie był tak naprawdę przystosowany do tak dużej aktywności i na pewno zauważyliście w przeszłości, że forum często się zawieszało, od czasu do czasu wyświetlało błędy, a czasem wręcz całkowicie odmawiało działania.
Ponieważ i tak wkrótce przenosimy się na większy serwer, na którym będzie działać oprogramowanie sklepu internetowego, a ten już działa jak w zegarku, forum może już wcześniej cieszyć się niemal nieograniczoną przepustowością, mocą obliczeniową i pojemnością pamięci.
W związku z tym w ciągu najbliższych dni pakuje swoje rzeczy i się przeprowadza.
W związku z tym:
1) Forum zostanie wyłączone na kilka godzin
2) Być może po przeprowadzce przez jakiś czas będzie działał tylko adres: www.fotoimpexforum.de lub droga przez naszą stronę główną.
Niestety, dokładną datę przenosin możemy ogłosić dopiero w ostatniej chwili, ponieważ dla bezpieczeństwa ekspert od mysql nadzoruje moje działania (nie jestem zbyt dobrym programistą baz danych internetowych, a kto w ogóle wymyślił PLESK?.....:) ).
Nie wiem jednak jeszcze, kiedy dokładnie będzie miał czas, a to powinno kosztować jak najmniej :)
Pozdrawiam,
Mirko