Frank
Ahoj Mirko,
v katalogu píšete, že se filmy maco přestávají vyrábět a brzy budou k dostání pouze prostřednictvím (exkluzivnější) značky Rollei? Bude model PO100c i nadále v nějaké formě k dispozici, nebo bude bez náhrady vyřazen z nabídky?
S pozdravem, Frank.
RomanJRohleder
Franku,
podle toho, co se říká, jsou PO100 a další filmy značky Maco minulostí. Pokud hledáš cenově dostupnou a zatraceně podobnou náhradu, sáhni po Efke R50. Ten se ve všech ohledech – zrnu, reverzibilitě, citlivosti, senzibilizaci a dokonce i původu – velmi podobá filmu Stapelfelder.
Jen v ceně budeš muset slevit. Přičemž je ti samozřejmě volno, jestli se rozhodneš Mirku trochu přispět. ,->
Roman
Frank
Romane,
děkuji za rychlou odpověď. Také jsem už slyšel, že filmy Macos jsou lepší než Efke, ALE: jak se tedy vysvětluje ten (údajný) rozdíl v rozlišení (cca 90 lpmm vs. 260 lpmm)?? A to ani nemluvím o PET podkladu. Nejedná se snad o zcela odlišné filmy?
Frank.
RomanJRohleder
Franku,
>Taky jsem už slyšel, že Macos jsou lepší Efkes,
Já zatím ne.
> ALE: jak se pak vysvětluje (údajný) rozdíl v rozlišení > (cca 90 lpmm vs. 260 lpmm)??
Hádám: různé úhly pohledu, resp. různé vážení při vyhodnocení?
> A to ještě nepočítám PET podklad.
Filmy Efke se momentálně vyrábějí také na PET. Právě proto, že se prosadil „neberlínský odběratel“ se svým požadavkem na křišťálově čistý nosič.
>Nejsou to nakonec úplně odlišné filmy?
To si nemyslím. Zkus ten Efke, bude se ti líbit.
>Frank
Roman
silberkorn
@ Roman
Jsi si jistý, že Maco PO100c je přeznačený Efke 50? Vždycky jsem si myslel, že PO100c je Efke 100. To by vzhledem k uvedené jmenovité citlivosti dávalo větší smysl, ne?
S pozdravem
Jo