MirkoBoeddecker
Fomabrom Variant je tu!
Bohužel jsem kvůli nachlazení a narozeninám zatím neměl čas ho vyzkoušet, ale fotky od Fomy vypadají dobře.
Mohlo by to být přijatelnou náhradou za MCC.
Ceny budou brzy v katalogu – už teď si ho můžete koupit a holky už mají ceny v počítačích.
Není tak drahý jako Fomatone, ale o něco dražší než Fomabrom Festgraduiert.
S pozdravem,
Mirko
SamuliSchielke
No super! Škoda, že si Philipp právě vyzvedl moji zimní objednávku – objednat si balíček do Holandska bohužel vyjde dražší, než si stejné množství Kentmere koupit tady v obchodě ;) Zkoušel už někdo vyvolávat lith prints pomocí Fomabrom Variant?
ultra8
Tak mi tady prosím uveď běžné balení včetně cen (8x10"/24x30/18x24)... Právě dokončuji objednávku ;-)
S pozdravem
MirkoBoeddecker
Jörgu,
to zvládnu až v pondělí.
Samuli,
do Nizozemska posíláme za paušální poplatek 10 EUR.
Od února bude platit bezplatná doprava (do 200 EUR) i pro země Beneluxu a Francii.
S pozdravem,
Mirko
RomanJRohleder
Mirko,
zůstane to i tam u těch malých balení po 25 listech, nebo si Foma v dohledné době pořídí i kartony?
Roman
MirkoBoeddecker
Dobrá otázka!
Naše prosby ohledně produktů Fomaspeed Variant a Fomatone byly po 8 letech vyslyšeny: Zase budou k dispozici rozumné obaly!!!
Umíš snad předvídat budoucnost?
Vždyť to bylo rozhodnuto teprve dnes ráno :-)
Fomabrom Variant samozřejmě prozatím vynechali. Okamžitě jsem ale podal žádost o novinku, uvidíme, co na to řeknou soudruzi vedoucí provozu v Hradci... aby to zase netrvalo 8 let, než to projde....
S pozdravem,
Mirko
MirkoBoeddecker
To šlo přece rychleji!
Ceny produktů Fomabrom Variant najdete v
katalogu.
S pozdravem,
Mirko
Gast
To zní dobře, tyhle balení po deseti kusech jsou časem fakt otravná...
hal9000
Ahoj Mirko,
všechno nejlepší k narozeninám, i když s malým zpožděním!
Hal
Kiste
Ahoj Mirko,
podle mě zatím nebyla položena ta nejdůležitější otázka.
Jaký je obrazový charakter?
Pokud je podobný jako u formátu Fomabrom, má spíše velmi chladný obrazový tón,
jak by pak mohl být alternativou k MCC?
Můžeš něco říct k obrazovému tónu, jakým směrem se ubírá a
kam ho lze zařadit mezi vaše současné papíry?
(Popis jsem už četl, ale nedokážu si to úplně představit)
Díky, Stephan
ultra8
Ahoj Mirko,
podle mě zatím nebyla položena ta nejdůležitější otázka.
Jaký je tón snímků?
A zajímavá je i tloušťka. 185 g je spíše tloušťka papíru než kartonu. Znám pouze MCC v kartonové tloušťce. Bude papír Foma k dispozici i v této tloušťce?
S pozdravem Jü
MirkoBoeddecker
Stephane, Jörgu,
obrázky budou mít o něco teplejší tón, protože emulze Fomaspeed Variant už nějakou dobu stála.
Nosný materiál je určitě stejný jako u Fomabromu.
S pozdravem,
Mirko
SamuliSchielke
Philipp a já jsme včera v noci vyhotovili dvě zvětšeniny na papíru Fomabrom Variant a jsme velmi spokojeni. Na první pohled se velmi podobá papíru Fomabrom Festgradation (který působí chladně pouze v určitých vývojkách), což se mi velmi líbí. Vyvolávali jsme v N113, díky čemuž má papír lehce teplý odstín, dokonce o něco teplejší než Fomaspeed Variant. Expoziční čas lze přibližně převzít z Fomaspeed Variant, ale pro jemné doladění to nestačí, papíry jsou na to příliš odlišné. Podklad je pevný jako karton a příjemně se s ním pracuje, jako vždy u Fomy.
Kompliment Fomě za dobrý papír a Mirkovi za to, že se ten papír dá sehnat!
Samuli
SamuliSchielke
Bude Fomabrom Variant někdy k dostání i v matném provedení? Nebo je pro něj trh příliš malý? Líbí se mi matná varianta Fomabromu Festgradation, ale moje negativy mají příliš nerovnoměrnou expozici, takže s Festgradation se mi mnoho snímků nedaří správně vyvolat.
MirkoBoeddecker
Ano, pokud se bude dobře prodávat, dá se zařídit cokoliv.
Nejprve si vyděláme na Fomabrom glossy a pak možná ty peníze investujeme i do série v matném provedení.
Obávám se však, že jako kompenzaci už pak nebude k dispozici matný produkt s pevnou gradací, protože trh je pro oba příliš malý.
S pozdravem,
Mirko
PhilippeGrunchec
Mirko, víš, kdy bude k dispozici matná verze modelu Variant?
A povrch 542 (Chamois) pro model Fomatone MG?
Ještě jedna otázka: jak si mohu objednat model PW17 (slonová kost)? V katalogu ho nikdy nemůžu najít :(
MirkoBoeddecker
Fomabrom Variant mat je nyní skladem, s výjimkou několika málo rozměrů.
Fomatone 542 můžeme objednat.
PW 17 je skladem v rozměru 30 x 40 cm.
Ostatní rozměry musíme objednat.
Cena je stejná jako u PW14 nebo PW15.
S pozdravem,
Mirko
SimonWeber
... Páni, to se ještě vyrábí papír Chamois?! Myslel jsem, že už se nevyrábí…
Budu asi muset zavolat do Impexu :(
MirkoBoeddecker
Simone,
máme skladem Foma chamois (velmi nažloutlá) a PW17 (lehce krémová).
Skladem toho však není moc – většinou si budete muset chvíli počkat, než to pro vás seženeme.
S pozdravem,
Mirko