StraDi
Ahoj lidi,
protože mě i v soukromí zase začaly lákat barvy, rád bych se k tomu znovu vrátil ve své malé laboratoři. Navíc se mi nedávno z likvidace jedné laboratoře dostala do rukou tiskárna Durst Printo, která vypadá stále v perfektním stavu, a to výměnou za ruční tisk a jako poděkování. Abych ji však mohl definitivně uvést do provozu, chybí mi pár drobných součástek. Možná tu najdu nějakého uživatele Printo, který má něco k darování. Chybí mi mimo jiné:
- odtokové hadice s kohoutkem
- záchytná mřížka pro sušičku
- 2 ks přenosových resp. lisovacích válců (jsou už lepkavé)
- 1 ks Energy Therm
- případně 2 ks krytů nádrží s otvorem pro teploměr Printo
Případně bych také rád převzal kompletní nádržový modul s hadicí, stojanem a Energy Therm.
Děkuji předem a srdečně zdravím
Dirk
Bonderer
Printo jsem taky kdysi měl. Nebylo to „Made in Germany“, ale v Itálii. Zvlášť u materiálu na stlačovací válce tam šidili. Neměl jsem žádný, u kterého by se nelepily. Nechal jsem si jednou opravit dva válce u pana Kämmerla z Thermaphotu, ten má obráběcí stroje i materiál na povrchovou úpravu a ještě to i dělá.
Měl byste se na něj obrátit. Printo už sice nemám, ale zato mám Thermaphot a tam se válce nelepí.
StraDi
Ano, to je bohužel docela velký problém u modelu Printo. Topné články Energy Therm jsou další nepříjemné téma. Přesto bych ten přístroj ještě trochu zrenovoval a zkusil, co s ním půjde. Už jsem si vyhlédl model Thermaphot... bohužel se u Thermaphotu už nové přístroje nevyrábějí. Ale zrenovované kusy jsou prý ještě k mání.
S pozdravem
Dirk
jonny
Ano, je to tak, pan Kämmerl stále opravuje přístroje ACP a nabízí také zařízení, která sám repasoval. Tyto přístroje i jeho služby mohu vřele doporučit.
Není to levné, ale stojí to za každou korunu. Bohužel je vzhledem k dnešním drsným zvyklostem v přepravním odvětví riziko poškození při přepravě poměrně vysoké (musel jsem si to hořce vyzkoušet, když jsem posílal svůj přístroj na opravu), proto je nejlepší zařízení doručit nebo vyzvednout osobně v Norimberku! Alternativou jsou přístroje Fujimoto, ty se však v Německu nabízejí jen zřídka a dostupnost náhradních dílů je nejasná. S Printo ti nemohu pomoci, ale podle mých pozorování se na eBayi čas od času objevují náhradní díly. Možná tam budeš mít štěstí.
StraDi
Dobrý den ...
... a především děkuji za tipy.
Printo jsem si pořídil takříkajíc „na cestu“ do své malé soukromé laboratoře. Mezitím jsem se spojil s firmou Foto Mayr, kde mi ochotně a vstřícně pomohli. Mají tam také dobré kontakty se společností Thermaphot.
Sám mám ve specializované laboratoři ještě velký Colenta ... kromě toho znám docela dobře malé stroje od Thermaphotu a Meteor Siegen (Meteofom). Printo je pro mě v používání zatím novinkou, modulární princip byl alespoň tehdy jistě velmi zajímavý.
Většinu drobných dílů už mám pohromadě, dokonce i sadu teploměrů Printo. Je vtipné, že moje Printo nemá v krytu žádné otvory pro jejich umístění. Ostatní stroje této série to zřejmě mají... pravděpodobně jako vylepšení v pozdější fázi výroby...
cu...
Dirk
Clemens
Ahoj Dirku,
jako vypouštěcí hadice poslouží i úplně běžné PVC hadice z obchodu s nářadím (průměr přípojek by měl být 10 mm, ale raději to ještě změř). Kuřata nemám, ale zátky to taky zvládnou. Co se týče válečků: Pokud se ti podaří sehnat jeden rack na rozebrání, vyměň v každém racku horní z obou černých (gumových) válečků za šedý (tedy plastový), pak by to s lepením mělo být z větší části vyřešeno a stlačování bude stále stejně dobré.
Moje Energy Thermy jsou bohužel až na jednu také všechny v háji, ale protože Printo používám už jen pro černobílou tisk, není to u mě tak dramatické.