MirkoBoeddecker
Je to tady – ten velký den konečně přišel.
V pátek dorazí role Vario Classic 30,5 m / 85 m :rolleyes:
Kdo tedy ještě nedostal oficiální potvrzení objednávky e-mailem, ať nám co nejdříve napíše, abychom mohli Santa Clausovi ještě rychle naložit jednu roli na sáně, než vyrazí na cestu.
S pozdravem,
Mirko
Gast
... tomu se říká ZVĚTŠENÍ! Šířka 30,5 METRU
;-)
Jaký výkon asi musí mít ta opálová žárovka?
S pozdravem
Ronald
MirkoBoeddecker
..samozřejmě to musí být cm....
možná by se to dalo expozicí pomocí
Adolight 4500 L :rolleyes:
mirko
Stagirit
Taková krásná stará horizontální kamera má už skoro 2 metry úhlopříčky negativového lože.
Ještě si dobře pamatuji, jak jsem si s ní jako dítě hrál u svého otce. Jednou s ní dokonce pořídil fotografii a vyvolal ji na podlaze v kuchyni.
Selektron se pak prodával už jen v provedení A1+.
cfb_de
Hm. Obrázky široké 80 m se mi ale moc nelíbí. Tu roli jsem si tehdy objednal z jiných důvodů.
Skvělé, že už brzy dorazí!
S pozdravem,
Franz
MirkoBoeddecker
Role už dorazily.
Bohužel se balí opravdu obtížně, protože neexistují žádné krabice, které by měly tyhle rozměry.
Asi tu budu do dnešní noci stříhat dvě krabice na míru v naději, že zítra to všechno stihnu odeslat, aby se ještě pár portrétů babičky stihlo dokončit včas na Vánoce :rolleyes:
S pozdravem,
Mirko
andreasbrigachtal
Ahoj Mirko!
Skvělé! Babička se těší na fotky a já na ten papír!
Díky za tvou neúnavnou snahu až do samého konce!
Přeji krásný třetí adventní týden
Andreas
cfb_de
Ahoj Mirko,
dneska jsem se přece jen dostal k tomu, abych si vyzvedl balíček v sousední vesnici, daleko od práce (ale už to znovu neudělám: muset si víceméně neohlášeně vzít půl dne volna je dost nepříjemné; mohl bys to prosím předat dál ve své expedici. Vy si taky stěžujete, když musíte jet přes celý Berlín na poštu.).
Papír jsem ale zatím nechal ležet, moje vánoční fotky už skončily na PW, respektive MCP :-)
Jinak: super, že to tak skvěle vyšlo! Teď ještě vyrobím kazetu na role a pak se pustím do vlastnoručně vyřezávaného barytu. Psychicky se už připrav na další objednávku ke konci příštího roku :-)
S pozdravem,
Franz
MirkoBoeddecker
Ahoj Franti,
Udělám to. Ale co se vlastně pokazilo?
V tomhle případě jsem zásilku odesílal já a opravdu jsem se snažil poslat všechny role co nejrychleji.
Údaje však všechny předtím zadaly holky a vlastně jsi měl dostat e-mailové oznámení, kde by bylo všechno přesně tak, jak to bylo připraveno...
Já jsem jen vytiskl fakturu a nalepil na ni poštovní štítek...
Projíždět půlku města je otrava. Stejně jako vyzvedávat zásilky nebo teď v předvánočním období neustále kalendáře, které se nevešly do schránky... Máš můj plný soucit :-)
S pozdravem,
Mirko
cfb_de
Ahoj Mirko,
> odeslat všechny role co nejdříve.
Přesně o to šlo :-) Tvoje holky by věděly, že by mi víc vyhovovalo odeslání až od 27., když budu na dovolené.
No, to je jedno, s trochou štěstí to nakonec vyšlo. Riziko, že se balíček vrátí zpátky k vám, bylo ale dost vysoké.
S pozdravem,
Franz
RomanJRohleder
Jak se změní název? Měl by znít: „Role dorazily“.
Právě jsem na schodech našel tři krabice, ten pošťák musel být v pátek opravdu nadšený – tři role ve třech krabicích v pletivové krabici velké jako lednička.
Zdá se mi, že balící pracovníci mají s rolovým zbožím zkušenosti – pečlivě vyložené kartonovými proužky, dvojitě zabalené, pevný jádro role, omotané půlkou role lepicí pásky (nebo je to skotská páska?) – to vše jsou věci, které lidé z Agfarianu ve Windhagenu nezvládli s takovou láskou k detailu.
Moje třetina zásilky už putuje do Movocutu, MCP a Vario Classic FB se zdají být na první pohled v souladu; zítra udělám pár zkoušek, jestli je papír už zralý, nebo jestli chce počkat ještě do Velikonoc. Mirko, jak to vidíš ty?
První vrstva by měla jít na zkoušky, protože ta se rychle zničí – lepicí páska se trochu brání násilnému odstranění, což vyvolává triboluminiscenci; jemné blikání v temné komoře, samozřejmě v bílozelené barvě, ne v tmavě červené. ;-)
Řezačka na Sitte si s nosičem také poradí dobře; v řezu trochu připomíná pečicí oplatky, ale to zmizí, až se čepel znovu (sama) naostrí.
Je fajn, že to vyšlo, krásné nasazení všech zúčastněných.
Mirko: Mockrát děkuji. Na Vánoce už s fotkami rozhodně nic nebude, moje babičky už nějakou dobu nejsou mezi námi a jsou tedy spíše nevděčnými příjemci mé fotografické vášně.
Jo a ještě – pokud by někdo z těch, co si to objednal, chtěl ještě jednu kazetu Movocut a byl ochoten si ji vyzvednout v Bad Kreuznachu > DEJTE VĚDĚT.
Jinak ty dvě zbývající věci brzy skončí u sběratele šrotu, což by byla škoda. Háček: váží to asi 40 kg a je to dlouhé těsně pod 1,80 m.
Roman
andreasbrigachtal
Ahoj Romane,
nechtěl jsem čekat až do Velikonoc! Navíc tam musím i pracovat. :angry:
Dnes jsem udělal první výtisky na papíře. Vypadá to dobře! :) Zítra zkusím lith-print. Jsem zvědavý.
Jak by se měl papír ještě změnit, až vyzraje? Zatím používám jen papír z krabice!
@Mirko: Máte ještě nějakou roli na skladě? Myslím, že budu potřebovat víc!
@Franz: Ahoj! Objednáme v létě zase role?
Veselé svátky
Andreas
-Zvětšení prsou položením rukou! Termíny po domluvě.-
RomanJRohleder
Andreas,
někdy je třeba všechno psát dvakrát. Já hlupák.
>Nechtěl jsem čekat až do Velikonoc!
To už přece není tak dlouho...
>Dnes jsem udělal první výtisky na papíře. Vypadá to dobře!
Skvělé.
>Jak by se ten papír měl ještě změnit, až dozraje?
Emulze se stabilizuje, tzn. rozsah gradace se posune, pravděpodobně se ještě trochu rozšíří a citlivost se ještě změní; kdo pracuje s analyzátorem, bude si do Velikonoc pravděpodobně pravidelně moci vyhodit nové indexové hodnoty.
Včera jsem rychle vyfotil pár šedých stupnic; předběžný výsledek:
Filtrování/Viditelné stupně/ISO-R
15M/8/120
100M/6/90
130M/5/75
100Y/14/210
130Y/16/240
V gradaci se tedy momentálně pohybujeme od necelých 4 do „000“, je to měkké jako máslo. Ještě se něco stane.
Ale: vyhodnocení jsem včera dělal úplně unavený a ve špatném světle, takže raději nechám papír později ještě jednou na denním světle a spočítám to znovu..
> Zatím používám jen papír z krabice!
To se ti taky může stát; např. když výrobce zkrachuje, vyprázdní sklad, pak zase začne vyrábět a zboží mu vyfouknou z rukou.
>@Franz: Ahoj! Objednáme si v létě zase role?
Mám ještě 70 m Agfa MCP ve stroji, ty se taky musí někdy spotřebovat. :-)
> Veselé svátky
> Andreas
Nápodobně,
Roman
> - Zvětšení prsou položením rukou! Termíny po domluvě. -
Na jakou gradaci to vyvoláváš? <G>
FrankB
Ahoj Mirko – veselé Vánoce a šťastný nový rok; co se týče role papíru – můžete sehnat i role širší než 1,05 m?
Díky, Frank Bauchspiess
andreasbrigachtal
Ahoj Romane,
máš pravdu, ten papír je fakt měkký! Ale to nevadí!
Není možné, že je i emulze moc měkká? Papír se při sušení za tepla pěkně přilepí na plátno. A už se odtamtud vůbec nechce sundat! :angry: Zlepší se to do Velikonoc? U mého papíru Forte se to neděje! Musí to tedy být tím papírem! A nechci se s tím pořád jen trápit!
Dobré světlo
Andreas
RomanJRohleder
Andreas,
>máš pravdu, ten papír je opravdu velmi měkký! Ale to nevadí!
Jak jsem říkal, to se určitě ještě změní.
>může to být tím, že i emulze je velmi měkká? Papír při >horkém sušení pěkně přilne k plátnu a už se od něj vůbec nechce odlepit!
Znám to, předevčírem jsem ho také musel z plátna odtrhnout silnějšími prostředky; nosič to přežije, ale v emulzi zůstanou chmýří. Ta se ale dají setřít/vyleštit, žádný velký problém.
To by se mělo ještě vyřešit – s věkem želatina tvrdne, zrohovatí... možná pomůže i zpevňovací lázeň, např. Stabi místo případného použití síťovadla. Zkusím to příští týden.
> Zlepší se to do Velikonoc? U mého papíru Forte se to neděje! >Takže to musí být papírem!
Pokud si dobře vzpomínám, bylo to tady už jednou tématem debaty.
> A nechci se pořád jen spoléhat na to, co dělali dřív!
Co takhle suché sítotiskové rámy nebo napínací rámy?
>Dobré světlo
Brzy zase. ;-)
Roman