Gast
Dobrý den,
možná byste mi s tímto mohli pomoci?
Jedna moje kamarádka vlastní poměrně staré laboratorní vybavení z bývalých zásob americké armády.
Jsou tam mimo jiné časovače a zvětšovací přístroj (předpokládám, že až na velkoformát). Odhaduji, že ty součásti jsou staré více než 40 let, všechno je více či méně zaprášené.
Zatím jsem materiál jen velmi zběžně prošel a nemohl jsem otestovat, zda funguje. Odhaduji, že všechny součásti mají, pokud vůbec, historickou hodnotu. Přesné názvy položek si zjistím příště.
Nerad bych tyto věci z neznalosti prostě vyhodil. Pokud tedy znáte někoho, kdo by měl využití pro takové historické kulturní dědictví :rolleyes:, dejte mi prosím vědět. Mezitím se také obrátím na Filmové muzeum ve Frankfurtu. Bohužel jsem zmeškal poslední bleší trh v mém regionu (oblast Rýn-Mohan). Kde bych se ještě mohl poptat (možná ve fotoklubech)?
Mnoho pozdravů a předem děkuji.
Holger
MirkoBoeddecker
Holgere,
nechci tě zklamat, ale loni touto dobou jsme odvezli do sběrny šrotu asi 250 zvětšovacích přístrojů z inventáře americké armády.
Všechny měly jen drobné vady, přísně vzato nebyly plně funkční, ale ani za 10 € se za posledních 7 let nepodařilo prodat.
Dali nám za ně 2,50 €.
Všechno, co už nefunguje: rovnou do popelnice.
Nabídka je asi tisíckrát větší než poptávka.
Kdyby ještě fungoval, můžeš ho prodat na eBayi.
S pozdravem,
Mirko
Gast
Ahoj Mirko,
moc děkuji za tvou odpověď, už mi to hodně pomohlo.
Vybírat se tak můžu bez výčitek svědomí.
S pozdravem
Holger
Gast
Pokud by se mělo jednat o zvětšovací přístroj GF:
Hledám jeden... kde by se na něj dalo podívat?
Goetz
Holgere,
než se toho zbavíš, mám o to zásadně zájem a kvůli tomu bych byl ochoten projet i půlku Německa,
Goetz