viki2win
Ahoj!
Může mi někdo pomoct? Potřebuji 39mm desku pro objektiv k mému Opemus 5. Chci použít 50mm objektiv, ale zatím mám jen 80mm Anaret s 23,5mm adaptérem. Bude se k tomu hodit deska pro objektiv od Kaisera? :)
MirkoBoeddecker
Ahoj Viki,
tuto desku na objektiv najdeš v našem katalogu na straně 67.
Deska na objektiv značky Kaiser se nehodí, protože pochází z jiné továrny.
Cena je 14 EUR plus (v případě potřeby) daň.
Pokud jsi z USA nebo Anglie, můžeš se také obrátit na naše partnerské společnosti jandc nebo retrophotographic.
Pokud však chceš použít 50 mm objektiv, musíš desku pro objektiv použít obráceně (jako klobouk, ne jako hrnec) a objektivy s velkým průměrem, jako je Rodagon 2,8/50, se do této polohy nevejdou, protože byla navržena pro úzké kovové objektivy, nikoli pro velké plastové objektivy, které se dnes používají.
S pozdravem z Berlína,
Mirko
MEOPTA.DE
viki2win
Díky, Mirko!
Jsem z Chorvatska.
Dobře, když si koupím 39mm desku pro objektiv k mému Opemus 5, jaký 50mm objektiv pak můžu použít? Rodagon 2,8/50 se tam nevejde... Možná El Nikkor 50 mm? Který si mám koupit? Úzké kovové objektivy? Pomozte mi :ph34r:
MirkoBoeddecker
Ahoj Viki,
objektiv Rodagon můžeš nasadit na desku, ale zachytí se pouze 2–3 závity plastového závitu.
obvykle ho lze zašroubovat do 3 mm.
pokud ti to vyhovuje, můžeš si objednat desku pro objektiv.
fungují však pouze Rodagony, které mají clonu pouze na spodním konci.
pokud je třeba otáčet celým plastovým tělem, nebude to fungovat, protože se zasekne.
mirko