Ahoj Mirco,
momentálně experimentuji s vašimi plochými filmy ADOX, a proto jsem si pořídil Jobo Multi Tank 2 (2521) s vložkou pro ploché filmy. Dosud jsem je převracel ručně, ale jsem prostě líný... Při připevňování nádrže k CPE nemohu najít takovou polohu válečků, ve které by nádrž ležela zcela vodorovně. Za nejlepší polohu válečků považuji tu, ve které leží oranžový okraj nádrže na válečcích, ale i tak je nádrž trochu nakloněná (okraj je výš než dno). Musí to tak být?
Kromě toho je tu ještě pár drobností, např.: Protože CPE má kolečko pro nastavení teploty a ve vodě je čidlo, předpokládám, že do vany lze nalít vodu a ohřívat ji, aby chemikálie v nádrži nevychladly. Existují pravidla, kolik vody se tam musí/smí nalít?
CPE má dva přepínače pro dvě různé rychlosti otáčení. Lze zapnout i oba, pak se nádrž otáčí o něco pomaleji než v poloze 1 samostatně. Jedná se o další rychlost nebo o nepřípustné nastavení, které zařízení poškozuje?
Jobo mělo černý plochý plastový klín/vodováhu s označením JO 4502. Pomocí dvou těchto klínů by bylo možné vyvážit nádrž. V obchodě s nářadím by se určitě daly sehnat náhradní díly.