wolfkettler
Witam,
mam kilka pytań, może ktoś wie coś więcej na ten temat.
Po pierwsze: Efke 100, Fomapan 100 i 400 oraz Classic Pan 200 i 400 – czy ktoś wie, który producent wydaje się najbardziej niezawodny?
Czy ktoś ma opinię na temat Maco (czy to jeszcze istnieje? A może teraz to Rollei?) i Fortepan?
I jeszcze jedno: mieszkam w Anglii – niektóre z tych filmów mogę tu dostać. Szkoda, że u nas prawie nie ma już filmów sprzedawanych na metry. Właśnie widziałem na Retro Photographic, że już od jakiegoś czasu czekają na dostawę Classic Pan.
Classic Pan, kto go produkuje?
Retro Photographic w Anglii i FOTOIMPEX najwyraźniej jakoś, sam nie wiem, połączyły siły, a może jedno z nich przejęło drugie. Czy ktoś wie, jak wygląda to partnerstwo?
Właśnie zapytałem w Retro Photographic, kiedy Classic Pan będzie znowu dostępny, a odpowiedź, którą dostałem, była co prawda grzeczna, ale bardzo oschła i – jak mi się wydawało – prawie trochę wroga.
Wolfgang
MirkoBoeddecker
Od: Rosalind Dear
Do: Wolf Kettler Photography (e-mail)
Wysłano: czwartek, 10 listopada 2005 r., godz. 16:45
Temat: Re: Classic Pan
Spodziewamy się, że produkt ten ponownie pojawi się w magazynie, ale nie potrafię podać dokładnej daty – trwają negocjacje z producentami i to wszystko, co mogę w tej chwili powiedzieć.
Pozdrawiam
Nigel Dear
retro photographic ltd
To była odpowiedź od retrophotographic.
W międzyczasie możemy podać nieco dokładniejsze informacje: w przyszłym tygodniu ponownie pojawi się KB 400. Mamy wystarczającą ilość surowca, ale wystąpiły problemy z konfekcjonowaniem.
Stąd opóźnienie.
Od stycznia mamy na magazynie ponad 5000 sztuk filmów 200 i filmów zwojowych.
Wszystko było dostępne w każdej chwili.
Pozdrawiam,
Mirko