DietmarWaschke
Ahoj všichni,
má někdo zkušenosti s filmem Adox Creativ Printfilm (lith film s polotóny na průhledném nosiči) a Amaloco 74? Funguje tato kombinace – nebo mi snad někdo dokonce poradí s dobami vyvolávání?
Jako alternativu bych mohl zkusit D-76.
S pozdravem
Dietmar Waschke
fotohuisrovo
Velké množství emulzí z filmů se v AM74 (Amaloco) vyvolává při časech přibližně 5:00 až 6:00 minut v poměru 1+7 až 1+9.
Kdyby byl materiál ADOX podobný jako Maco GPF, bylo by to o něco jednodušší.
S pozdravem z Holandska,
Robert
SamuliSchielke
Milý Dietmare,
právě sám testuji film Adox Printfilm, avšak s jinými vývojkami (Moersch Tanol, RODINAL, Fomadon LQR, Foma Umkehrkit – výsledky testů brzy zveřejním zde na fóru), a ačkoli nemohu konkrétně nic říci k Amaloco 74, obecně mohu říci, že film Printfilm vyžaduje jen velmi krátké doby vyvolávání, u RODINALu stačí pár minut, u Tanolu také mnohem méně než u jiných filmů. Doporučil bych ti vyvolat první zvětšeninu na oko (film se dá zpracovat pod červeným světlem. Žádné stopy po závoji!), abys viděl, kolik času zvětšenina skutečně potřebuje.
DietmarWaschke
Dobrý den a moc děkuji za odpovědi.
Film jsem si – díky pozitivním ohlasům zde – objednal a výsledky sem také zveřejním (může to trvat pár dní)
Moc děkuji
Dietmar Waschke
Gast
Ahoj fórum ;-)
Slíbil jsem výsledky... o víkendu jsem se konečně dostal k tomu, abych ten film vyzkoušel. Dosáhl jsem dobrých výsledků s ředěním Amaloco 74 v poměru 1:15 a dobou vyvolávání 5 minut (při teplotě cca 20 stupňů). Vyvolával jsem v misce s minimálním mícháním.
To může sloužit jako vodítko pro vaše vlastní pokusy.
Ještě jednou moc děkuji
Dietmar Waschke