Gast
Ahoj, narazil jsem sem náhodou, když jsem hledal někoho, kdo by mi vyvolal 30 let staré negativy z fotoaparátu Instamatic. Jako naprostý laik jsem si mezitím uvědomil, že by to mohl být problém. Byl bych vděčný za jakoukoli radu!
MirkoBoeddecker
Je film již vyvolán, nebo jde o vyvolání filmu?
Wolf_XL
...Barevný nebo černobílý barevný film je téměř beznadějný – v USA sice existuje laboratoř, která se na něco takového specializuje, ale je to drahé. Černobílý film by s trochou štěstí mohl vyjít – záleží hlavně na tom, jak byl film skladován...
Gast
Ahoj,
myslím, že pokud jsi úplný laik, je třeba se na to zeptat úplně jasně (nemůžeš za to, je to asi kvůli tomu hloupému žvanění ve fotografickém průmyslu: „Vyvoláme z tvých digitálních snímků opravdové fotografie“).
Máš kazetu Instamatic, kterou jsi někde našel ještě neotevřenou, ale „poškrábanou“, nebo máš filmové pásky a chceš z nich papírové fotografie?
Papírové fotografie nejsou žádný problém, stačí najít nejbližší fotolaboratoř a odevzdat je tam.
Pokud máš film ještě v kazetě, uveď prosím značku a typ filmu, např. Agfacolor Universal nebo cokoli jiného.
Gast
Děkuji za vaše odpovědi a za trpělivost se mnou! Jedná se o již vyvolané filmy, takže mám negativní pásky, které ležely v šuplících docela dlouho. A jsou barevné... Dole na negativních páscích je napsáno pouze „Kodak Safety Film“ nebo někdy také „Fuji Safety Film“. Bohužel k fotoaparátu nic říct nedokážu, je to už příliš dávno. Omlouvám se, že nemohu být přesnější. Opravdu není žádná naděje? Děkuji, Ibi
MirkoBoeddecker
Tisky z vyvolaných negativů by měla zvládnout vyrobit každá slušná fotolaboratoř.
V nouzi každá specializovaná laboratoř.
Myslím, že už to nedělají jen řetězce obchodních domů (jako Schlecker a Rossmann).
Jinak to dokáže naskenovat téměř každý skener a přes internet si lze objednat zvětšeniny.
S pozdravem,
Mirko