SamuliSchielke
Milé fórum,
v nejbližší době musím pořizovat záznamy z koncertů a kvůli obtížným světelným podmínkám (bodové osvětlení, které však není dostatečně jasné pro citlivost 400 ASA) nepřichází v úvahu moje obvyklé řešení pro vysoké citlivosti (HP5/ADOX CHM400 posílené na 1600 ISO), protože bych pak musel počítat se ztrátou již tak omezeného rozsahu šedých odstínů. To znamená, že potřebuji 1600 EI, ale pokud možno jemné. Neopan nepřichází v úvahu, protože to musí být svitkový film, takže zbývá Ilford Delta 3200.
Jakou vývojku byste k tomu doporučili? Zrno není problém, záleží jen na odstínech šedé. Ve skladu a otestované mám ATM 49, RODINAL a Fomadon LQN. Bylo by něco z toho vhodné? Nebo bych si měl kvůli tomuto filmu jít koupit speciální vývojku?
Děkuji předem,
Samuli
Roman
Z těch vývojek, co máš, přichází v úvahu spíš A49 – tu používám s TMax 3200 na koncertní fotky, s Delta 3200 jsem si moc nezvykl, u středního formátu ale nemáš na výběr...
Roman
Gast
Ahoj Samuli,
zkusil jsem to s neředěným Microphenem, výsledky byly použitelné, časy jsem si k tomu nezaznamenal, takže podle datového listu.
Jinak to vidím stejně jako Roman, dávám přednost TMZ v A49, bohužel není k dostání ve formátu 120.
Vyvstává mi otázka, zda je v tomto případě MF tak vhodný, nebo zda by KB nebyla lepší volbou.
S pozdravem
Axel
Gast
Ahoj!
Ilford Delta 3200 a Tetenal Emofin, každá expozice 9 minut, 3 sekundy na vyvolání. Nedávno jsem to vyzkoušel – fungovalo to dobře.
S pozdravem Johannes