zhvmsw
Dobrý den, nevím, jestli jsem se svým problémem na správném místě, ale zkusím to:
V pozůstalosti po příbuzném jsem našel velmi zachovalou kameru Braun Nizo Super 8 s projektorem od firmy Eumig a několik neexpozicovaných filmových kazet. Vše je ve výborném stavu. Rozhodl jsem se tedy začít s natáčením na úzký film. Můj problém je jen ten, že nevím, jestli někde v Německu existuje firma, laboratoř atd., která takové filmy vyvolává. Pokud vím, ve Švýcarsku ještě existuje laboratoř Kodaku, ve Velké Británii už prý zavřeli a posílat je až do Japonska???? To si přece nikdo nemůže dovolit. Byl bych rád, kdybych dostal nějakou zprávu. Děkuji předem.
ChristianKolinski
Ahoj,
o jaké filmy se vlastně jedná – a hlavně: kdy jim vypršela platnost? Po 15 letech při pokojové teplotě z nich už nic nevytáhneš...
Mimochodem: bez ohledu na to, kam Kodak filmy posílá (to se mimochodem týká pouze Kodachromu) – poštovné hradí oni, ty se musíš postarat jen o to, aby se filmy k Kodaku dostaly. V Německu je sběrné místo např. ve Stuttgartu – o zbytek se postará Kodak.
Christian
zhvmsw
Ahoj Christiane, díky za odpověď. Na datum spotřeby jsem se ještě vůbec nepodíval. To by byla škoda, kdyby už bylo prošlé. Existují i jiní výrobci?
ChristianKolinski
Ahoj,
bylo jich nespočet – Agfa, Orwo, Kodak a bůhví kdo ještě.
V podstatě se osvědčil Kodak.
Z nich náš hostitel nabízí např. 4 typy filmů: Kodachrome 40 (vyřazen z prodeje, vyvolání možné pouze ve Švýcarsku, je však zahrnuto v ceně), Ektachrome a 2 černobílé filmy.
Je tam uvedena i adresa vyvolávací služby.
Katalog Impex, strana 19.
Samozřejmě existují i další dodavatelé, ale ty si můžeš rychle vygooglit.
Christian
Oliver
Ahoj
Zkus to třeba tady
– stránka Super 8 s fórem:
S pozdravem
Oliver