Gast
Ahoj,
možná je to špatné fórum, ale hledám firmu v Německu, která by mi mohla povrchově upravit čočky. Ať už neopracované, nebo s povrchovou úpravou?
Na internetu jsem našel spoustu firem v USA, ale žádnou v Německu.
S pozdravem
Marwan
cfb_de
Ahoj Marwane,
Zeiss. To by měli udělat v servisním středisku v Jeně.
S pozdravem,
Franz
Roman
V Německu žádnou neznám, ale Arax na Ukrajině – www.araxphoto.com – to také dělá.
Roman
cfb_de
Ahoj Marwane,
V Jeně ti to seženou. Než jsem napsal ten příspěvek, speciálně jsem tam zavolal. Někdy je život díky internetu a telefonu skoro až příliš snadný.
Pravděpodobně ti to sežene i jedna firma z Kreuznachu jménem „Schneider“. Tam jsem ale nevolal, na to jsem byl nakonec příliš líný.
Nebo „Hella“, „Automotive Lighting“, „Schefenacker“... Tam jsem také nevolal, ale všechny tyto firmy proplácejí dokonce i ceny za plasty. Vše se dá snadno najít přes Google. A nesmíme zapomenout: Kamerawerke Noble v Drážďanech. Ti takové zakázky přijímají. Také k nalezení přes Google.
A dodatečné náklady na práci v Německu se vyváží nejpozději tehdy, když zaplatíš dvakrát poštovné na Ukrajinu a k tomu ještě poplatky za kreditní kartu.
Pokud by práce v Německu z nejrůznějších důvodů nepřicházela v úvahu: Lytkarino (nebo jak se to dnes píše). Tam to pak jde jako letecká zásilka na dobírku. Bude to stejně drahé jako v Německu, ale alespoň na tom vydělají dvě poštovní společnosti a Lufthansa.
Stačí to jako výběr?
S pozdravem,
Franz
Google. Nebo: světová společnost, na kterou se nikdo neptá? Grmpf.