Gast
Cześć,
może to nie jest właściwe forum, ale szukam firmy w Niemczech, która zajmuje się powlekaniem soczewek. Chodzi mi zarówno o soczewki niepowlekane, jak i te z powłoką.
W sieci znalazłem mnóstwo takich firm w USA, ale żadnej w Niemczech.
Pozdrawiam
Marwan
cfb_de
Cześć Marwan,
Zeiss. Powinni to zrobić w centrum serwisowym w Jenie.
Pozdrawiam,
Franz
Roman
W Niemczech nie znam żadnej, ale firma Arax na Ukrainie – www.araxphoto.com – też się tym zajmuje.
Roman
cfb_de
Cześć Marwan,
W Jenie na pewno to załatwią. Zadzwoniłem tam specjalnie przed opublikowaniem postu. Czasami życie dzięki internetowi i telefonowi jest już prawie zbyt proste.
Prawdopodobnie załatwi to również pewna firma z Kreuznachu o nazwie „Schneider”. Nie dzwoniłem jednak do nich, bo byłem na to zbyt leniwy.
Albo „Hella”, „Automotive Lighting”, „Schefenacker”… Tam też nie dzwoniłem, ale wszystkie te firmy zwracają nawet koszty plastiku. Wszystko łatwo znaleźć przez Google. Nie można też zapomnieć o: Kamerawerke Noble w Dreźnie. Oni przyjmują takie zlecenia. Również można znaleźć przez Google.
A dodatkowe koszty związane z pracą w Niemczech zrównoważą się najpóźniej wtedy, gdy zapłacisz dwukrotnie za przesyłkę na Ukrainę i dodatkowo opłaty za kartę kredytową.
Jeśli z różnych powodów praca w Niemczech nie wchodzi w grę: Lytkarino (lub jakkolwiek się to dziś pisze). Wtedy wysyłka odbywa się za pobraniem pocztą lotniczą. Będzie to kosztowało tyle samo, co w Niemczech, ale przynajmniej dwie firmy pocztowe i Lufthansa jeszcze na tym zarobią.
Czy to wystarczający wybór?
Pozdrawiam,
Franz
Google. Albo: światowa firma, o którą nikt nie pyta? Grmpf.