Gast
Dobrý den!
Jako „starý“ fotograf formátu 6×6 se ptám, kde je možné nechat si levně zvětšit barevné fotografie formátu 18×18 nebo 20×20.
Dotazy ve Výmaru (bývalá NDR), tedy v blízkosti kořenů Pentaconu 6, přinesly negativní zkušenosti.
Citace: „To už je minulost“…
Prosím o informace, kde lze najít laboratoře, které to dělají za rozumnou cenu (ne 3 eura za list!).
S pozdravem
Roland ze Salcburku
MirkoBoeddecker
Rolande,
3 € za list rozhodně není přiměřená cena :(
Pořádná ručně vyrobená barevná fotografie trvá asi 15–20 minut, černobílá o něco méně, a proto se nedá vyrobit za méně než 9–15 €.
Černobílá kopie je o něco jednodušší. U nás je k dostání od 3,50 € za snímek (ale už ne na dlouho, brzy budeme muset ceny výrazně upravit), přičemž vzhledem k formátu papíru je samozřejmě vždy kratší strana v poměru 1:1.
To rozhodně ještě není minulost. Jedná se prostě o profesionální formát a stejně tak i o související výrobní řetězec, co se týče ceny a výkonu.
Jinak je tu vždy možnost si to udělat sám.
Barevné fotografie lze dnes zpracovávat v misce – téměř stejně jako černobílé.
S pozdravem,
Mirko
Wolf_XL
...no, už jsem si u Schleckera nechal zvětšit barevné snímky z negativů formátu 6x6 – samozřejmě nemůžeš očekávat kvalitu ručně vyvolaných fotografií – ale zas tak špatné to nebylo. Jinak platí: kvalita má buď svou cenu, nebo je na řadě „udělej si sám“...
S pozdravem
Wolf
Sandmann1978
Funguje to u Schleckera?
Chci říct, nikoho se na to přece zeptat nemůžeš. A ani já bych nevěděla, co bych tam měla zaškrtnout.
Slyšela jsem, že to prý funguje i u DM, ale u nás nic takového nemáme.
Wolf_XL
...u Schleckeru je to úplně jednoduché – v levém dolním rohu objednávkového lístku můžete zaškrtnout políčko „Zvláštní přání“ a je tam vyhrazeno místo pro text. Tam vždy krátce napíšu, co chci, např. svitkový film 120, 13x13... To jsem bez problémů praktikoval jak u formátu 6x6, tak u 4,5x6 a 6x9.
Sandmann1978
Hloupá otázka:
Kolik to asi tak stojí? Zatím jsem se ptal jen u místních prodejců fotografického vybavení a ti mají dost vysoké ceny.
Černobílé fotky si vyvolávám sám, ale u barevných mě to zajímá.
Wolf_XL
...zvětšenina formátu 18×18 stojí stejně jako odpovídající zvětšenina formátu 18×24. Ceník je vyvěšen u Schleckera – z hlavy to neznám.
hambo
Ahoj. Ten problém úplně nechápu. I ve velkých obchodech, kde se prodává téměř výhradně CEWE Color, stále platí pravidlo, že „formát do 6x9 je pro amatéry“. Takže všechny možné formáty do 60x60 by měly mít stejnou cenu jako u KB. Prostě bez dlouhých otázek, protože personál v drogeriích (nebo spíš v obchodech s mýdlem :( ) stejně o fotografii nic neví, do sáčku a pryč s tím. Díky moderním velkoformátovým tiskárnám s vyrovnáním kontrastu dosáhneš zcela uspokojivých výsledků.
Zdravím Hambo