Gast
Milé fórum,
Efke uvádí doby vyvolání pro různé druhy vývojek. Lze tyto vývojky někde koupit, nebo se jedná pouze o receptury?
FOTOIMPEX je podle katalogu ve svém sortimentu nemá.
Mnohokrát děkuji
Otto
Gast
Recepty na vývojky Efke najdete například zde:
http://hem.fyristorg.com/pbackman/recept/fk.htm
S pozdravem, Otto Beyer!
MirkoBoeddecker
Ahoj Otto,
tyto receptury jsem sice nečetl, ale domnívám se, že nejsou autentické, nebo se jedná pouze o „běžné receptury“, jako je D76, které společnost Efke napodobila pro jugoslávský domácí trh.
Sama společnost Efke již nemůže tyto chemikálie vyrábět, protože některé šifrované složky již nejsou k dispozici.
To je také důvod, proč je od roku 1998 již neprodáváme.
S pozdravem,
Mirko
cfb_de
Mirko,
to byla asi nejrekordnější hláška od narození Briana/Schroedera.
Receptury na „staré filmy ADOX“ včetně rozsáhlých testů (což dává smysl, protože takové věci se mají vyzkoušet) najdeš pro vlastní přípravu ve standardní příručce prof. Dr. Otto Croyho.
Alternativně doporučuji z nabídky hotových roztoků, alespoň pro Efke 50, jednoduše standardní doporučení s RODINALem. To funguje. Výjimečně jednou poctivé počáteční časy, ne takové žvásty, jaké doporučují marketingově nadšení lidé pro „německé“ filmy.
BTW: (a tím se dostávám k mé skutečné motivaci k odpovědi)
Mirko: *Jak* je vlastně možné, že jsem dodnes nedostal žádnou odpověď na svou objednávku z 27. 6. zaslanou e-mailem?
Žádné potvrzení o přijetí, žádné sdělení o dostupnosti, prostě nic! I Mediamarkt to zvládá lépe. Nebo dokonce Boesner jako obchod pro umělce.
Jen pro informaci: závazně jsem si tam objednal následující:
- jednu roli Fine Print Vario Classic, šířka 30,5 cm, délka 85 m za 159 eur.
- 4x závitový adaptér „AS143“ za tehdejší katalogovou cenu.
- Upozornění na mou nepřítomnost v září.
- Uvedení částky faktury ve výši